Nyílt iroda? Az meg mi?!

Az Open Office rejtelmei, előnyei és hátrányai

 

Az Open Office az újhullámos munkahelyek kedvelt megoldása, egy egyszerű tér, ahol minden szorgos dolgozó tölti tartalmas mindennapjait. Megannyi barátság, és talán még több vita is születhet, azonban mindenképpen egy közösségösszekovácsoló helyiség, ahol elvégezhetjük mindennapi teendőinket.

A ’nyílt iroda’ egy olyan tér, ahol a cég minden divíziója egy helybe tömörül, és tölti el a munkaidőre szánt órákat. Rengeteg előnye és megannyi hátránya van egy ilyen irodának, de, hogy mik is ezek? Nézzük!

Vegyük először a rossz dolgokat, hiszen előbb jobb túlesni a negatív dolgokon, hogy aztán megmutathassam, hogy miért is szuper dolog egy ilyen típusú irodában dolgozni. ?

Mindenképpen negatívum, hogy sok a zavaró tényező, ami kicsit hátráltatni tud a munkában, de ez egy olyan dolog, amelyhez könnyen hozzászokik az ember… Mintha az osztályteremben írnád a leckédet, amit leosztályoz a tanár! 😀 Ilyen zavarótényezők lehetnek a zajforrások, a légkondi hőfoka, az ablak kinyitása, becsukása, a lámpa fel-le kapcsolása is. De ez egy nagy közösség, ahol ugyan mindenkinek megvannak a saját szokásai, mégis könnyű ezeket érett felnőttek módjára kezelni és hozzászokni, mivel alapvetően mindenki arra törekszik, hogy ne zavarja túlzottan a másikat. Érdemes is jól kijönni, hiszen az a cél, hogy a közös projekteken még hatékonyabban dolgozhassunk együtt. Ez így már nem is hangzik olyan rosszul, igaz?

Relaxed Basketball Wives GIF by VH1 - Find & Share on GIPHY

 

Most, hogy megnyugodtatok, nézzük a másik oldalt. Az Open Office a kreatív munka fellegvára. Az irodák Napóleonja. A közösségkovácsolás Al Pacinoja, a Minden Héten Háború című filmből. Örökre szóló barátságok születhetnek ilyen helyeken, ha jó társaság verődik össze. Elég egy olyan poént bedobni az irodának, amitől borul a munka és emelkedik a jó hangulat. Az ötletek repülnek, amik sokszor megkönnyíthetik munkáitokat, sok érdekes dolgot, és látószöget sajátíthattok el. Különböző embereket ismerhettek meg, és a legfontosabb, hogy megtanuljátok kezelni az olyan helyzeteket, amikor sok ember gyűrűjében kell teljesítenetek.

Röviden ennyit az Open Officeról, remélem meghoztam a kedveteket, hogy Ti is egy ilyen helyen dolgozzatok, mert megéri! ?