Érdekel a gazdaság vagy az informatika? Annyit hallod, hogy ebben van a jövő? Nem tudom, hogy mivel is foglalkoznak a közgazdászok? Milyen feladatai lehetnek egy gazdasági informatikusnak?

A Nyári Egyetem keretében megismerheted ezeket a szakterületeket. Kipróbálhatod mivel is foglalkoznak a téma szaktekintélyei. Élőben hallhatod őket előadni, kérdezhetsz tőlük. Megnézheted, hogy működik egy cég belülről.

Közben olyan dolgokat tanulhatsz meg, amiknek már a suliban és az egyetemen is nagy hasznát tudod venni. Tudj meg magadról minél többet! Fejleszt magad, hogy előrébb juthass! Tanulj meg hatékonyan kommunikálni, hogy mire eljutsz az egyetemre, ügyesen tudd önállóan intézni a dolgaidat!

Ezért érdemes nyári egyetemre menni: a középiskolai tantárgyak alapján nehéz eldönteni, hogy milyen szakterület érdekel, merre szeretnél tovább tanulni. Nem mindegy mit fogsz tanulni 3-5 évig vagy, hogy az elkövetkezendő években milyen munkával fogod tölteni a napjaidat. Nincs olyan téma vagy munka, ami mindenkinek megfelel, ezért neked kell kitapasztalni, hogy téged mi érdekel, miben vagy jó, miben találsz önmagadra.

Van, amit szakmától függetlenül mindenkinek érdemes megtanulni, ilyen az önismeret, érdekérvényesítés, asszertív kommunikáció, kommunikációs készségek. Mit is jelentenek ezek a nagy szavak a hétköznapi életben? A nyári egyetem remek terepet kínál arra, hogy ezt kipróbált.

Tégy most a jövődért!

 

Mi is fog történni a Nyári Egyetemen:

Délelőtt a tudományé a főszerep. A gazdaság és az informatika területéről hoznak egy-egy izgalmas témát a szakma nagyágyúi.

Délután játékos feladatokkal fejlesztheted saját magad.

+ még egy céget is megnézhetsz belülről!