Ha továbbtanuláson gondolkodsz és nem csak a vilagjárás, az utazás iránti szerelem motivál, bár ez is nagyon fontos ☺, hanem szereted a nemzetközi környezetet, jó érzéked van a nyelvekhez és érdekel a gazdaság, akkor nyugodtan válaszd a KVIK-et! Neked találtak ki a turizmus-vendéglátás szakot, ha szeretsz emberekkel foglalkozni és jó kommunikációs képességekkel rendelkezel. Tudom, nem könnyű meghozni a döntést, még nekem is hosszas gondolkodásba betelt, pedig én nagyon jól tudtam, hogy engem a turizmus érdekel és ezt szeretném tanulni. Persze voltak, akik próbáltak lebeszélni, vagy másik szakra rábeszélni. Minden esetre örülök, hogy nem hagytam magam és a turizmust választottam. Sokat köszönhettem ennek a képzésnek.

Turizmus specializációs hallgatóként megismerhettem hogyan lehet a pihenni vágyó vendégek számára élménnyel teli utazást, rendezvényt szervezni, a nemzetek konyháját, különleges étel-ital ismeretet, a világ minden táján a turisztikai célpontok szépségeit, történelmét, s sok érdekességet! Persze volt egy kis közgazdaságtan, számvitel és pénzügy is, de hát a vállalkozás csődbe nem mehet! ☺

Sokan nem tudják, hogy milyen irányban tanuljanak tovább, csak abban biztosak, hogy valamit szeretnének tanulni. Közülük sokan döntenek végül a turizmus- vendéglátás képzés mellett, mert vonzónak, érdekesnek tűnhet ez a szak.

Aki már elvégezte az alapképzést, érdemes tovább maradnia az egyetem mesterképzésén, én is ezt tervezem!

Döntsetek okosan és hallgassatok a szívetekre, tanuljátok azt, amivel majd szívesen foglalkoznátok a jövőben!