Mit jelent az egészséges életmód?

Az utóbbi években egyre többet lehet olvasni a tudatos fogyasztásról és a tudatos életről. A zöld tea fogyasztásáról, az életmód váltásról, bio élelmiszerekről.

Mit is jelent ez napi életünkben? S vajon diákként mennyire van beleszólásunk, abba hogyan szervezzük az életünket? Egészségesen élni drága? A sporton és az étkezésen kívül, hol jelenhet még meg az egészséges életmód? Hogyan változtathatok az életmódomon?

 

Healthy GIF - Find & Share on GIPHY

A prezentáció mesterei

Az, hogy mennyire jól tudom bemutatni a mondanivalómat manapság dollár milliókat érhet. Gondoljunk csak Steve Jobsra, aki olyan új termékeket álmodott meg, amikhez hasonló még nem volt. Meg kellett győznie az embereket, hogy ő nem egy jobb terméket hozott ki, hanem egy olyan új megoldást, ami rengeteg embernek az életét könnyíti meg. Bár prezentációi nagyon egyszerűnek letisztulnak, spontánnak tűnnek előtte nagyon sokat készült rájuk, hogy átmenjen az üzenet és a kellő hatást érje el.

 

Steve Jobs Video GIF - Find & Share on GIPHY

 

Néztél már TED előadásokat? Az előadók mind nagyon inspiráló és magával ragadó személyiségek. Az előadások végére az emberben felébred a tett vágy, hogy tegyen valamit az emberiségért vagy saját magáért.

Hogy csinálják? Született tehetségek? Sokat vizsgálták mitől jó egy előadás, mik azok a technikák, amivel az előadók le tudják nyűgözni a közönséget.

Ehhez nem elég ha jó a tartalom, meg kell találni az utat a közönséghez.

Szeretnél te is ilyen lehengerlő prezentációkat tartani? A jó hír az, hogy ehhez vannak technikai eszközök és tanácsok, amik segíthetnek téged! Ismerd meg őket a Nyári Egyetemen és nyűgözd le tanáraidat, osztálytársaidat!

Hol tart a mesterséges intelligencia?

Vajon mi fog megvalósulni abból, amiket a sci-fikben látunk? Milyen hatással lehet az életünkre a mesterséges intelligencia? Mikorra számíthatunk nagy változásokra és az élet mely területén? Fájni fog vagy megkönnyíti az életünket? Mi is részesei leszünk? Befolyásolni fogja a munkánkat?

Tudj meg többet arról, hogy mik a hollywoodi húzások és mik a reális jövőképek a mesterséges intelligenciával kapcsolatban?

 

Animated GIF - Find & Share on GIPHY