Minek nevezzelek?

A Marketing világa, és minden, amit magában foglal… vagy mégsem?

Marketinges…. Mennyire jól hangzik, nem igaz? Nos, amennyire jól cseng, annyira megfoghatatlan téma a marketing világa és a marketingesek munkája. Alapvetően azt gondolnád, hogy a nagy plakátokat a buszmegállókban, utak szélén, autópályákon mind a marketingesek találják ki, valamint ők felelősek a reklámokért, stb. Ez valójában annyira közelít a valósághoz, mint egy magyar focicsapat a Bajnokok Ligája győzelemhez.

Közük van a nagy billboardokhoz, pontosan annyiban, hogy ők intézik a kisbetűvel megjelenített ’Támogatóink: … ’ részt. A marketing inkább a céggel kapcsolatos aktivitásokban, partnerszerződésekben jeleskedik többnyire, természetesen olykor segítenek az arculat kialakításában, de ezeket többnyire kreatív ügynökségek végzik… Talán itt találhatod meg azt a munkát, amit eredetileg kerestél. Így már kezded érteni? ?

Oh Okay I Understand Will Ferrell GIF - Find & Share on GIPHY

Ez csak egy (általam formált) megközelítés, de, mint említettem, ha meglátod a Marketing menedzser állást, a hirdetések között, kezdj el finoman érdeklődni a pontos mivoltáról, ugyanis elképzelhető, hogy nem úgy képzeled, ahogy el kell képzelni. (Hogy micsoda?!) Egyszóval, a marketing területekkel óvatosan, ugyanis könnyen megüthetjük a bokánkat, és a lelkesedésünk percek (napok, hetek) alatt a Titanic mellett találhatja magát. A következő területekkel találkozhatsz még Marketing témakörön belül:

  • Digitális Marketing – Social Media felületek kezelése, kialakítása, honlapok kezelése, grafikák, kreatívok elkészítése. Akkor ajánlott, ha érted a gépek nyelvét, és folyékony Photoshop tudással rendelkezel.
  • Rendezvényszervezés – Ez még izgalmasan is hangozhat… Ha van érzéked hozzá! Fontos a közvetlen személyiség, valamint, hogy egy olyan ember mellett szervezz rengeteg rendezvényt, akinek hatalmas kapcsolatrendszere van. Így könnyen te lehetsz a pakli pikk ásza!
  • Marketing szakértő – ez inkább a piaccal kapcsolatos foglalkozás, aki megvizsgálja a versenytársakat, esetleg az időszakos promóciók világában segédkezik.

Száz szónak is egy a vége, akármilyen fancy/trendi/szipi-szupi az, hogy Te elképzeled magad nagybetűs MARKETINGES-ként, kérlek vizsgálj át mindent, mielőtt erre a területre merészkedsz.

Looking Jim Carrey GIF - Find & Share on GIPHY

 

Sok sikert, ügyesen! ?