Pár tipp a sikeres munkahelyi kommunikációhoz

Egy rövid kézikönyv, amelyet a sikeres munkahelyi kommunikációhoz alkalmazhatsz. Hogy miért fontos ez? Lehet, hogy így leírva nem találod értelmesnek, de amint bekerülsz a munka világába meg fogod érteni, hogy miért írom azt, amit írom. Osztályfőnökök esetén is alkalmazható, de ebben Ti profibbak vagytok nálam. 😛

Na lássuk…

  1. Nem tudom megcsinálni!

Hát… De! Ilyet soha nem mondunk egy főnöknek, de még egy kollégának is maximum négyszemközt. Nagyon sok dolgot elárul mentalitásunkról ez a mondat, így ajánlott elkerülni, és a feladat kiosztása után a felmerülő lehetőségeket keresni, hogy sikerüljön elvégezni a munkát. (Segítséget kérni nem szégyen, a főnököd sem tudott mindent, amikor a munkahelyére került.)

  1. Megpróbálom

Ne próbáld! Még szép, hogy megpróbálod, hiszen ezért vagy ott. Minden lehetőséget meg kell ragadni, lelkesen bólogatni (még akkor is, ha éppen nem vagy tisztában a feladat jövőjével) és mosolyogni! Ha elsőre nem sikerül, akkor sikerülni fog másodjára. Gondolj bele, fordított helyzetben, ha Te kérnél valamit a főnöködtől, például a fizetésedet, és az lenne rá a válasz, hogy „megpróbálom”. ?

  1. Ez nem a munkám része

Ez a mondat akkor jó, ha… Vagyis nem, ez a mondat soha nem jó. Amennyiben ez nem a munkád része, azért kértek meg a feladatra, mert erre alkalmasnak tartanak, ezáltal bővülhet a munkaköröd, növekszik a tudásod, a tapasztalatod, és végül, de nem utolsó sorban az értéked is a vállalat életén belül. Minden feladattal meg kell birkózni, amit kiosztanak, még akkor is, ha ehhez nincs kedved, nem csináltad még, vagy túl nehéznek találod. NINCS OLYAN, HOGY TÚL NEHÉZ!!!!

  1. Nem tudom

Előfordul, hogy nem tudjuk egy kérdésre csípőből a választ. Ilyenkor ajánlott használni azt, hogy ’rendben utánanézek’. Szintén mentalitásodat fogja megkérdőjelezni feletteseidnél, ami nem egy szerencsés szituáció a jövőre nézve.

  1. Ez tévedés!

Előfordul, de mégiscsak a főnököd… 😀 Amennyiben Te más nézőponttal rendelkezel, finoman magyarázd el meglátásaidat, vezesd a gondolat azon útjára, amelyen Te haladsz. Mindenki hibázik, Ők is, azonban valamiért oda kerültek, ahova, és ezt neked tiszteletben kell tartanod, még, ha Neked jobb ötleteid vannak, akkor is. Az ötleteid nem fognak a kútba veszni, a kreativitás korát éljük, így minden ideára nyitott vezetőkkel fogsz dolgozni valószínűleg. Ha nem, akkor nagy a baj! ?