Hogyan készülök a vizsgákra?
Egyenlőre még a karácsonyra koncentrálok, aztán majd az utolsó pillanatban kapkodok.

Aki ismer engem, az tudja, ha vizsgákról van szó szeretek letudni mindent az elsők között. Ez azt jelenti, ha most belekukkantanátok a neptunomba, akkor egy napon három vizsgát is látnátok.

Elmondom miért. Hosszú, húzós volt ez a félév, közeleg a karácsony, ilyenkor év végére már mindenki fáradt. Nem tudok másra gondolni, csak a sok ajándékra, és a finom ételre az ünnepi asztalon, meg persze a családtagjaimra is.

Éppen ezért, ha egyetlen egy héten sikerül csak az egyetemre koncentrálnom, akkor nyert ügyem van. Így, felveszem a vizsgáimat mindig az első időpontra, hogy pár nap alatt túl legyek mindenen, és egy ideig ne is gondoljak a sulira.

Meg egyébként azért is, hogy ha elsőre véletlenül valami nem sikerülne, akkor még legyen két lehetőségem.

De térjünk a lényegre, hogy készülök egy-egy vizsgára. Szerintem nem árulok egy nagy titkot, ha azt mondom, általában nem viszem túlzásba. A legtöbben így vagyunk ezzel, hiszen sok az anyag, sok a vizsga, kevés az idő a felkészülésre, mert ki akarja minden idejét tanulással tölteni, ráadásul csak kavarodik egyszerre minden a fejedben.

Magolni az anyagot sajnos, vagy nem sajnos, én nem tudom. Vizuális típus vagyok, tehát elég kétszer-háromszor jól átolvasnom a jegyzeteimet és általában sikerül egy jó jegyet összehoznom a vizsgán. (A lényeg, hogy görbüljön)

Nem stresszelem túl a dolgokat, fő a nyugalom, meg egy pár csésze kávé és minden jegy jó lesz a neptunban.