Bene Róbert, a Pénzügyi és Számviteli Kar hallgatója a jelenleg legnépszerűbb alapszakon, Gazdálkodási és menedzsment szakon tanul. Több nemzetközi versenyen sikerrel képviselte az egyetemet Guatemalától Kanadán át Dél-Koreáig. Új kultúrákat ismert meg, és életre szóló ismeretségeket kötött. Élvezi a kihívásokat, amikor a versenyeken csapatával megoldást kell találniuk nemzetközi nagyvállalatok problémáira, mindezt pedig angolul prezentálni –  nem ritkán felső vezetőknek. Robinak mindez nem akadály. A vele készült interjúból kiderül, hogy mindehhez milyen támogatást kap az egyetemtől, a tanáraitól, és az is, hogy anno miért a BGE-t választotta.

Olvasd tovább!

 

Mesélj egy kicsit magadról!

A Pénzügyi és Számviteli Kar hallgatója vagyok, Gazdálkodási és menedzsment szakon tanulok. Sokat veszek részt különböző üzleti esettanulmányi versenyeken, melyek során eljutottam már Guatemalába, Kanadába és Dél-Koreába is, de itt Magyarországon is sokat versenyzem. Legfőképpen az üzleti élet, a technológia, a természettudományok és a sport érdekelnek, de sok más dologgal is szívesen foglalkozom.

Miért döntöttél végül a továbbtanulás mellett?

Úgy gondoltam, több lehetőségem lesz az életben, ha tovább tanulok. Amikor a középiskolában végeztem, még nem tudtam mivel szeretnék később foglalkozni. Ezért is szerettem volna egy olyan képzést elvégezni, amely többféle lehetőséget nyit meg előttem, és aminek birtokában később sokféle munkakörben el tudok helyezkedni.

Miért a BGE-t választottad? Miért szeretsz ide járni?

Azért a BGE-t választottam, mert jókat hallottam róla és szerettem volna olyan diplomát szerezni, amellyel könnyű elhelyezkedni. Szeretek ide járni, mert nagyon sok lehetőségem van különböző tanulmányi versenyeken és egyéb kurzusokon részt venni. Érdekesek a tanórák, segítőkészek és felkészültek a tanárok és a társaság is nagyon jó.

Mit tanácsolsz a most felvételizőknek?

A felvételizőknek azt tanácsolnám, hogy olyan irányban tanuljanak tovább, ami érdekli őket, és amit szeretnek. Mielőtt kiválasztják, milyen szakon és melyik egyetemen szeretnének tanulni, mindenképpen menjenek el az adott intézmény nyílt napjára. Emellett ha van lehetőségük, beszéljenek olyanokkal, akik már ott tanulnak, így sok esetben olyan információkat is megtudhatnak az adott képzésről, amelyekhez az interneten nem juthatnak hozzá.

 

A különböző versenyeken való részvétel milyen tapasztalatokat, kapcsolatokat adott neked?

Rengeteg élménnyel gazdagodtam a versenyeken és olyan helyekre juthattam el általuk, ahova másképpen lehet, hogy sosem mentem volna. Versenyeztem már Guatemalában, Kanadában és Dél-Koreában is. Egy ilyen út mindig nagy kihívásokat tartogat, hiszen négy fős diákcsapatként együtt kell megoldást találnunk nemzetközi nagyvállalatok problémáira és ezt angolul prezentálni, nem ritkán felső vezetőknek. Nagyon élvezzük ezeket az utazásokat. A versenyek végére mindig nagyon jó csapat kovácsolódik össze. Persze azért mindig jut idő arra is, hogy szórakozzunk és megnézzük a látnivalókat az adott helyszínen. Nagyon jó látni, hogy a BGE-s csapatok felveszik a versenyt más országok egyetemeinek csapataival és nem egyszer volt rá példa, hogy olyan csapatoknál is jobban szerepeltünk angol nyelvű versenyen, akiknek az anyanyelve az angol. Ezek a versenyek nagyon jók arra is, hogy megismerkedjünk diákokkal a világ különböző részeiről. A versenyeknek köszönhetően minden országban, ahol eddig versenyeztem lettek új ismerőseim, akikkel biztosan találkozni fogok, ha legközelebb arra járok.

A megfelelő nyelvtudás elsajátításához milyen támogatást kaptál az egyetemtől?

Az egyetemen kötelező tárgy az üzleti angol. Ezeken az órákon megtanultam az üzleti életben előforduló leggyakrabban használt szakszavak és fogalmak angol megfelelőit, angolul is többször kellett prezentálnom, így nagyon sokat fejlődött az angol nyelvtudásom és az a magabiztosság is, amellyel a nyelvet használom. Szóval, ez a magas színvonalú nyelvoktatás is biztosan nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ennyi nemzetközi versenyen sikeresen szerepelhetek.

Képzéseinkről és nyílt napjainkról tájékozódj itt! A jövőd itt kezdődik!