Mit fogsz tanulni, ha ezt választod? És ami a legfontosabb: mire számíthatsz diplomaszerzés után?


Megfigyelhető, hogy a munkaerőpiac előnyben részesíti azokat az álláskeresőket, akik nemcsak egy dologban jártasak, hanem sokoldalúak, több területen is bevethetők széleskörű ismereteik miatt. Ha a gazdaságinformatikus szak mellett döntesz, biztos lehetsz benne, hogy te is ilyen munkaerő leszel!

A felvi.hu szerint a gazdaságinformatikus képzés három fő területből áll: természettudományi, gazdasági és humán, valamit gazdaságinformatikai szakmai ismereteket sajátíthatsz el. Ez azt jelenti, hogy többek közt analízist, statisztikát, vállalatgazdaságtant, kontrollingot, rendszerfejlesztést és szoftvertechnológiát is fogsz tanulni. Izgi, ugye? 🙂

És talán el sem hinnéd, mennyi lehetőség áll előtted, ha mindez érdekel és gazdinfó szakon szerzel diplomát.

A felvi.hu szakmatérképe alapján látszik, hogy az ezzel a végzettséggel leggyakrabban betöltött állások a szoftverfejlesztő és szoftvertervező, az informatikai szakértő, a szoftvertesztelő, az informatikai menedzser és a rendszergazda, de felbukkan még a programozó, a webdesigner, sőt, a pályázatíró is. Munkafolyamatok sorrendjének meghatározásától kezdve a szervereken tárolt adatok titkosításán át ügyfélkapcsolati rendszerek fejlesztéséig mindenre rálát az, aki ezen a szakon végez.  Nem véletlen hát, hogy sok gazdaságinformatikusra még egyetemi évei alatt, hallgatóként lecsapnak és munkát ajánlanak neki.

Még egy kis plusz: ha lányként attól tartanál, hogy egyedül lennél, nincs mitől félned! A képzésen kb. 33%-ban nők tanulnak 😉

Ha még többet szeretnél tudni arról, hogy milyen munkakörben helyezkedhet el egy ilyen szakember, olvasd el a Digitális Innováció rövid, de tartalmas összefoglalóját!

Képzéseinkről és nyílt napjainkról tájékozódj itt! A jövőd itt kezdődik!