Ne kerüljétek el messziről az előadásokat! Ne hagyjátok ki a lehetőséget, hogy ”nagy koponyáktól” tanulhattok, meg egyáltalán, hogy tanulhattok.

Ha lenne mondanivalótok vagy ellenvéleményetek az órán, nyugodtan szóljatok hozzá! Sokaknak nagyon nehéz tucatnyi ember előtt beszélni, de gondoljatok arra, hogy mindig az első kilépés a komfortzónából a legnehezebb.

Pályázzatok Erasmusra vagy valamilyen más hasonló programra! Mikor lesz lehetőségetek külföldön élni úgy, hogy a kiadásaitok nagy részét állják, a világ minden részéről érkező diákokkal barátkozhattok?

Vegyetek részt a hallgatói szervezet munkájában: itt is a lehetőségek kihasználása a fő szabály. Bátran kóstoljatok bele mindenbe, ami tetszik, legyen az sport, HÖK, vagy szakkollégium.

Ne hagyjátok ki az egyetemi, főiskolai bulit! Akkor is érdemes néha-néha elnézni, ha egyébként nem vagytok bulizósak.

A barátaitokkal egy buli után ültök be az órára, és a túlélésért küzdve hallgatjátok végig az előadást. Utólag vicces közös élményeitek lesznek, amit évekig meséltek egymásnak.

Ne legyen lelkiismeret-furdalásotok, ha délben támad kedvetek sétálni, vagy a hét közepén kivesztek egy ”szabadnapot”! Használd ki a rugalmas időbeosztásod, mert később nem leszel ilyen szerencsés!