Biztos veled is előfordult már, hogy óra közben olyan gondolatok kavarognak a fejedben, mint a „Mégis minek tanulom én ezt?! Sose fogok vele foglalkozni…” Nos, őszinte leszek, benne van, hogy nem fogod soha többet használni a másodfokú megoldóképletet, de mindennek meg van a maga funkciója a jövőre nézve. Szinte biztos, hogy nem kell már többet Ady verseket szavalnod, de sokkal választékosabban fogod kifejezned magad egy állásinterjún, ahelyett, hogy egy gyenge Activity mutatvánnyal próbálod szemléltetni, hogy mire vagy képes. Na de nézzük, melyik tantárgy mire is lesz jó a későbbiekben?

Az átlaggyilkos, az átkok legnépszerűbb szereplője, 5 betű, amelytől mindenki retteg: M A T E K

Nem egy közönségkedvenc, de szerintem abban egyetérthetünk, hogy gyors és logikus gondolkodást igénylő tantárgy, és érdemes odafigyelni rá, hiszen később, az egyetemi évek alatt is előfordulhat, hogy találkozol matekkal! A középiskolai matek pihe-puha ágyat ad, amiben később az egyetemi (gazdasági) matematika ugrik bele.  Ez elsőre talán rémisztően hangzik, de ha most odafigyelsz, nem lehet gond! ?

Az elalvós, verstanulós esték támogatója – Irodalom

Kötelező olvasmány, memoriter, stilisztika, stb. Nyugi, én is émelygek… Hidd el, meg van mindennek a maga funkciója! Nem hinném, hogy egy izgalmas könyv, vagy egy komolyabb hangvételű vers nélkül választékosan ki tudnád fejezni magad, ezek mind építik a jellemedet. Egy művelt személy könnyebben felkelti a munkáltatók érdeklődését is. ? Figyelj rájuk oda, mert hasznos lesz, és hab a tortán, hogy még a Honfoglalóban is tudod alázni az ellenfeleket! 😀

Előre harcosok! – Történelem

Unalmasnak tűnhet (bár szerintem tök izgalmas ismerni a gyökereinket) de ha belegondolsz rengeteg különböző stratégiát alkalmaztak a történelem során… És hidd el, ha valami vonzó a cégek számára, az egy céltudatos, okos és megfontolt személy! Persze neked szerencsére nem az elődök által alkalmazott taktikákkal kell menetelned, de egy-két izgalmas fortélyt akár el is leshetsz egy-egy töri leckéből. ?

Már nem is tűnnek olyan rossznak ezek a tárgyak, ugye? Lehet, hogy ettől nem szeretted meg őket, de talán sikerült felnyitni a szemed, hogy miért érdemes ezekre odafigyelni! 😛