Érdemes rajta elgondolkodnod már most, hogy az alapképzés után milyen perspektívák nyílhatnak meg előtted. Jó eséllyel sikeresen el fogod végezni az alapképzést. A legtöbb egyetemen a képzések szakmai gyakorlattal végződnek, melynek végén fel kell tenned magadnak a kérdést: Hogyan tovább? Most mi legyen?

Szerencsés helyzetben a főnökeid ragaszkodnak hozzád, így egy problémával kevesebb. Azért azt ne felejtsd el: a végső döntés mindig a Te kezedben van. Gondolj át mindent alaposan, ne mondj igent valamire csak azért, mert az a könnyebbik út.

Nem egyszerű visszaülni a munka világából az iskolapadba, ez biztos. Legtöbben úgy gondolják, hogy diploma a zsebben, ideje karriert építeni! Az elgondolás helyes, azonban ennek rengeteg lépcsőfoka van, amit korábban már megvitattunk, viszont, ha belegondolsz – mi lehet értékesebb? Egy újabb diploma, vagy 1-2-3 év tapasztalat? Nos, kinek mi, ugyanis vannak, akik úgy gondolják, hogy egy mester diplomával biztos pozíciót és jól menő állást lehet szerezni.

Jó hírünk van! Tényleg így van! És nem is kell választanod, mert munka mellett is lehet mesterdiplomát szerezni! Ha kicsit megijeszt a gondolat, hogy a tanulással eltöltött évek alatt nem sikerül elég tapasztalatot szerezni, a legoptimálisabb megoldás, ha találsz magadnak egy tökéletes mesterképzést, elvégzed levelezőn, és mellette tudsz dolgozni, tapasztalni.

Vedd kezedbe a jövődet, és a tanulmányok végeztével olyan karriered lesz, amilyenről álmodtál! 🙂