Pintér Hanna világbajnok jégkorongozó és nem mellesleg a BGE KVIK turizmus-vendéglátás szakos hallgatója. Az élsport mellett a tanulás is kiemelt szerepet játszik az életében. Diplomázás után külföldre szeretne menni továbbtanulni, de tervei között szerepel egy saját vállalkozás elindítása is.

Mesélj magadról! Mikor kezdtél el sportolni és hogyan jött a jégkorong?

Az óvodával jártunk korcsolya oktatásra, ahol az egyik oktatóm egy klub csapat, a jégkorong utánpótlás edzője volt. Fél év korcsolyázgatás után küldött egy meghívót a szüleimnek, hogy szívesen látna a szuper-mini csapatában. Nem volt kérdés, hogy megyek. Így kezdtem el 5 évesen jégkorongozni. Emellett azért kipróbáltam az aikidot, az úszást, a vízibalettot és a táncot is.

A jégkorongozás mellett a BGE KVIK turizmus-vendéglátás szakán tanulok. Szeretek kirándulni, fotózni, sportolni és a családommal lenni. Szerencsére nagy a család, így mindig van valami közös program együtt.

Milyen érzés volt női jégkorongosként világbajnokságot nyerni?

Ez egy leírhatatlan érzés számunkra. Kiskorunk óta játszunk együtt a lányokkal. U18-as válogatottként is értünk már el együtt sikereket, de régóta célunk, hogy felnőttként is bejussunk a top csapatok közé. Lányként mindig is nehéz volt érvényesülni ebben a sportban, de mi fiúkkal játszottunk együtt. Talán mondhatom azt, hogy ezért is vagyunk „ütőképes” csapat, hiszen mi a harciasabb játékhoz szoktunk hozzá a fiúk révén. Az idei hazai rendezésű világbajnokságon sokat segített nekünk a szurkolói tábor, az, hogy teltház előtt játszhattunk, és a TV is közvetítette a meccseinket. Korábban nem is gondoltunk arra, hogy valaha eljutunk idáig. A világbajnokság megnyerésével a világranglista 9-ik helyére kerültünk Nagyon büszke vagyok a csapatra és a stábra is, akik hozzásegítettek minket ehhez a sikerhez. Hihetetlen érzés.

Mi is nagyon gratulálunk! Visszatérve az egyetemhez: miért a turizmus-vendéglátás szakot választottad?

Az ismerőseimtől sok pozitívumot hallottam az egyetemről, és a vendéglátás területe pedig mindig is érdekelt. Így tudatosan választottam a BGE turizmus-vendéglátás szakát, ahol a szállásadás, az utazás- és rendezvényszervezés mellett a marketing, a pénzügy, a HR és a kontrolling alapjaival is megismerkedünk. Így gyakorlatilag minden alapot megkapunk ahhoz, amely egy sikeres vállalkozás elindításához kell.

Hogyan tudod összeegyeztetni a sportot és a tanulást?

Nehezen sikerül, de szeretem a kihívásokat. Szeretek mindenben maximálisan teljesíteni. Sok időt kell szánnom a sportra, hogy szinten tartsam magam, de a tanulásban sem szabad lemaradnom, hiszen a jövőm szempontjából ez ugyanolyan fontos. Szerencsére az Egyetem segít mindenben, így  azt mondhatom, hogy az egyetemi éveim alatt könnyebben működik az élsport és a tanulás összeegyeztetése, mint a gimnáziumban.

Mi az, amire megtanított téged a sport?

Elsősorban alázatra, és arra, hogy amit el szeretnék érni, azért kőkeményen meg kell dolgoznom. Arra is megtanított, hogy ha valami nem sikerül, meg kell tanulni felállni és csak a célomra koncentrálni.

Milyen terveid vannak a jövőre nézve? Tudod már, hogy mivel szeretnél majd foglalkozni sportpályafutásod befejezése után?

Mindenképpen külföldre szeretnék menni nyelvet tanulni, a gyakorlat megszerzését követően pedig egy saját vállalkozást szeretnék majd elindítani. Pontosan nem tudom még, hogy hol és mit, de remélem, hogy az egyetem alatt ez is körvonalazódik majd.

Képzéseinkről és nyílt napjainkról tájékozódj itt! A jövőd itt kezdődik!