Az Iskolai Közösségi Szolgálat a pályaválasztás szolgálatában

 

Középiskolásként te is találkozhattál már az iskolai közösségi szolgálat fogalmával, röviden az IKSZ-szel. A közösségi szolgálat egy nagyon jó lehetőség arra, hogy közelebbről megismerd önmagadat és másokat, hogy betekintést nyerj különböző foglalkozásokba és megismerd a hozzájuk tartozó készségeket, “skilleket”.

 Ha jól választod meg a szervezetet, a helyszínt az érettségihez szükséges ötven órás iskolai közösségi szolgálat teljesítéséhez, akkor ez az ötven óra kiemelkedően fontos szerepet tölt majd be a pályaválasztásodban.

 Gondolj csak bele: a programnak köszönhetően részt veszel tanórán kívüli tevékenységekben, új ismereteket és információkat szerzel, és ezek mind hozzásegítenek ahhoz, hogy tudd, milyen irányba indulj majd középiskola után. Fogd fel úgy az IKSZet, mint egy szakmai gyakorlatot. Az ötven órát célszerű akár több helyen eltölteni, hiszen így lehetőséged nyílik, több munkakört kipróbálni. A tapasztalatszerzésen túl nem elhanyagolható, hogy új élményeket és barátokat, kapcsolatokat is szerezhetsz.

Csábító minél hamarabb és egyszerűen túl lenni az egészen, de ha tudatosan megtervezed, hogy mit is szeretnél valójában csinálni, akkor a szerzett tapasztalat rendkívül sokat segíthet a továbbtanulásban. Ezért érdemes kicsit kutakodni, felderíteni a környezetedben azokat a szervezeteket, akik olyan, vagy hasonló témában tevékenykednek, mint amilyen szakon tovább szeretnél majd tanulni. Keresd meg az iskoládban az IKSZet koordináló tanárt, és bátran kérj segítséget tőle!

 Az iskolai közösségi szolgálatról részletes információt itt találsz: http://www.kozossegi.ofi.hu/

A Budapesti Gazdasági Egyetem képzéseiről további információt ezen az oldalon találhattok!