Tűkön ülsz, vége az érettségi vizsgáknak, már belemerülnél a nyárba, de valami mégsem hagy teljesen kikapcsolni?

Vajon elég pontom lesz? Mi lesz, ha nem vesznek fel?

Biztosan te is tudnád bővíteni a kérdések sorát, hiszen hosszú hetek-hónapok felkészülésével a hátad mögött, lassan elérkezik a pillanat, amikor kiderül, hogy az érettségi vizsgákon elért százalékok mit is érnek valójában.

A felvételi tájékoztató segítséget nyújt a tájékozódásban, de a felvételi ponthatárokat még a kisokos sem tudja megmondani neked. Hogy egy adott felsőoktatási intézmény bizonyos képzésének ponthatárát mi is határozza meg, az függ az intézmény kapacitásától, valamint a jelentkezők számától és az ők eredményeiktől is. Minél többen jelentkeznek magas pontszámmal egy szakra, annál magasabb lesz az adott szak ponthatára. A felvételi ponthatárokat 2019. július 24-én határozzák meg, vagyis július végén derül ki, hogy melyik egyetemre vagy főiskolára kerülsz be.

Több város is szervez ponthatár bulit, ahol lehetőséged van a többi felvételizővel együtt várni a hivatalos ponthatárokat egy nagy vetítővászon előtt. Talán azért is érdemes lehet ellátogatni, mert csökkenti a feszültséget, ha a barátaiddal egy jó hangulatú, általában koncerttel tarkított közösségi buliban veszel részt, valamint azonnal értesülhetsz a barátaid eredményeiről is.

 De az is érthető, ha inkább szűk körben a családoddal, vagy egyedül, otthon szeretnéd végig izgulni a felvételi pontok kihirdetését. (Hiszen az eredményről minden jelentkezőt egyénileg is értesítenek.)

Bárhogy is döntesz, mi reméljük, hogy a legtöbbet fogod kihozni az idei felvételi izgalmakból.

 Az alábbi linkeken minden fontos információt megtaláltok arról, hogy milyen programok közül választhattok. A Pont Ott Parti-ról és a felvételi eljárásról aktuális információkat a következő oldalakon olvashatsz: Eduline és Felvi.

 Ha úgy alakul, akkor pedig a BGE-re még jelentkezhetsz a pótfelvételi keretében:

https://felveteli.uni-bge.hu/Meghirdetett-kepzesek

A Budapesti Gazdasági Egyetem képzéseiről további információt ezen az oldalon találhattok!