Fehérvári Orsi, a BGE Pénzügyi és Számviteli Karának volt mesterképzéses hallgatója, jelenleg egy szoftverfejlesztő cég középvezetőjeként dolgozik, közben pedig saját vállalkozását építi. Anno nem volt kérdés számára, hogy „házon belül” folytatja a tanulmányait és tudatosan választotta a vállalkozásfejlesztés mesterszakot. Az interjúban elárulja, hogy vállalkozása elindításához mi adta a kezdőlökést, és hogy szerinte miért fontos, hogy folyamatosan képezzük magunkat.

Mesélj magadról!

Fehérvári Orsinak hívnak, 30 éves vagyok és egy szoftverfejlesztő cégnél dolgozom középvezetői pozícióban, mellette pedig van egy saját vállalkozásom. Távlati célom, hogy karrierutamat követve, a multinacionális vállalatnál szerzett tapasztalataimra és tudásomra építve saját lábra álljak vállalkozóként és globális márkát építsek az általam megálmodott Carro Design nevű márkából. 

Miért döntöttél úgy anno, hogy folytatod a tanulmányaidat, méghozzá vállalkozásfejlesztés mesterszakon?

Nekem a fő szempont az volt, hogy az alapképzés után egy olyan képzésen folytassam a tanulmányaimat, amely a vállalkozóvá válásra fókuszál és a gyakorlatban tényleg kamatoztatható tudást ad. Akkor tökéletesen passzolt az elvárásaimhoz a BGE Pénzügyi és Számviteli Karának vállalkozásfejlesztés mesterszaka, és korábbi hallgatóként nem is volt kérdés, hogy „házon belül” folytatom a tanulmányaimat.

Mit adott neked a mesterképzés?

A vállalkozói attitűdöm és szemléletmódom kialakulásához kaptam a legtöbbet a képzéstől. Számos olyan beszélgetésen, előadáson vettem részt, amelyet a vállalkozói szférából jött szakemberek tartottak. Ez megadta a kezdőlökést az elinduláshoz, az ott megismert emberek által én is elhittem, hogy sikerülni fog.  

A vállalkozásfejlesztés mesterképzés egyébként azért is kiemelkedő, mert nagyon aktuális témára épül. Nekem többet adott minden más korábbi képzésnél, kurzusnál vagy könyvnél. Magyarországon – és a világ más tájain is – jelentős gazdasági erőt képviselnek a kis- és középvállalkozások, nem lehet nem foglalkozni a témakörrel.

Ezeken túlmenően szerinted milyen előnyökkel jár még egy hallgató számára, ha mesterdiplomát szerez?

Tágul a látóköröd, új impulzusok érnek és hozzád hasonló, vagy éppen teljesen eltérő gondolkodású emberekkel találkozhatsz és ismerkedhetsz meg. Válasszon az ember végül bármilyen életutat, a képzésből és az ott tanultakból mindenképpen profitálni fog, vagy éppen segítséget kap a helyes döntések meghozatalához. Egyébiránt pedig mi lehetne jobb befektetés annál, mint hogy képzed magad? Örök igazság, hogy amit megtanultál, azt nem veheti el tőled senki. Napjaink trendjét követve, ha ki akarunk tűnni a tömegből, nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy ne képezzük magunkat. Ez szerintem így van rendjén.

Karrier és tanulás? Kellett választanod?

A saját tapasztalataimról tudok mesélni, én napi 8(-9) órás munkám mellett végeztem a képzést, amely természetesen járt lemondásokkal, de kényelmesen teljesíthető volt. Engem inkább segített a karrierem építésében, – tapasztalattal és tudással – mintsem hátráltatott volna.

Képzéseinkről és nyílt napjainkról tájékozódj itt! A jövőd itt kezdődik!