Annyira szuper volt a hangulat az erdőtelki táborban, hogy néhány másodpercre még a föld is beleremegett ?

Nyári egyetemünkön a nyár és az egyetem is egységesen képviseltette magát: ragyogó napsütés, kötetlen, éjszakába nyúló beszélgetések, néhány szúnyog, valamint szakmai és személyiségfejlesztő workshopok, interaktív előadások jellemezték ezt a néhány napot.

Ha nem hiszed, járj utána:

A tábor elején a csapatokba szerveződött diákok komoly kihívás elé néztek, hiszen egy olyan ötlettel kellett előállniuk, amire fel lehetne építeni egy vállalkozást. A BGE oktatóinak szakmai workshopja minden felmerülő kérdésre választ adott, és kiderült, hogy micsoda és hogyan is néz ki a business canvas model. A csapatok bármikor, akár az esti kötetlen beszélgetések alkalmával is bátran fordulhattak mentoraikhoz egy közös ötletelésre.

A kidolgozott terveket egy 3 perces pitch keretében adták elő a zsűrinek, köztük Réczi Gábor rendszermérnöknek, az IQrec Kft. ügyvezetőjének, és Szalai Ferenc fizikus-technológusnak, a Navega Strategies technológiai vezetőjének.

A tábor további részében is összekötöttük a kellemest a hasznossal: Bartha Álmos vállalkozásáról, a QuizNightról mesélt, majd a csapatok részt is vettek egy kvízen. Sokan a homlokukra csaptak, mikor megtudták a helyes választ a kérdésre, hogy melyik cég gyártja a legtöbb gumiabroncsot, a képrejtvények pedig kellőképp lefárasztottak mindenkit. 🙂 Hétfőn egy családi vállalkozás, a Füzes Sajtműhely alapítói, Balla Ildikó és Tóth Péter látogattak el a táborba, és segítségükkel az előadás után minden diák elkészíthette saját sajtját.

Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban a továbbtanulás és a felvételi legfontosabb kérdéseire is választ kaptak a nyári egyetem diákjai, és közelebbről megismerhették a BGE-t oktatói és hallgatói szemszögből is.

Köszönjük a munkát és a rengeteg lelkesedést a nyári egyetem közel 50 diákjának, a meghívott vendégeknek, a BGE oktatóinak, és persze mindenkinek, aki valamilyen formában hozzájárult az élményhez.
Találkozunk jövőre!

Ha a Budapesti Gazdasági Egyetemre szeretnél jelentkezni, akkor ezen az oldalon tájékozódhatsz.