Ahogy az élet minden területén, a sulikezdés előtt sem árt kicsit felkészülni a jó start érdekében. Mindehhez pedig most összegyűjtöttem pár tippet nektek!

Légy reális az idővel kapcsolatban!

Újév egyenlő új ütemterv. Először mindenképp ki kell tapasztalni, hogy a különböző tárgyak mennyi időt igényelnek, így nem árt, ha már az elején odafigyelsz erre!

 Vezess naptárt!

A mai gyors világban annyi inger ér minket, hogy könnyedén elfelejtjük a fontos dolgokat, határidőket. Ha beszerzel egy naptárat és arra minden reggel ránézel, biztos nem maradsz le semmiről és rendezettebben és tudatosabban kezdheted a tanévet!

Légy stratégikus!

Ha szombat este bulizni mész, vagy moziba, akkor előtte foglalj be egy- két órát tanulásra, így ösztönözni fog tanulás közben, hogy ezután már gondtalanul élvezheted a többi programot és nem kell közben a tanulásra gondolnod!

Tanulási környezet

 Szerintem mostanára már megtapasztaltad, hogy hol és milyen környezetben tudsz a leghatékonyabban tanulni… Most a nyár után ideje újra megteremteni ezt a kis helyet, ahol szeretettel és minden erődet beleadva tudsz tanulni.

Érezd jól magad!

Végül, de nem utolsó sorban egy ámbár klisés, de szerintem nagyon hasznos tippet mondanék, ugyanis szerintem nagyon fontos, hogy a kötelességeink mellett jól is érezzük magunkat. Sportolj, bulizz, barátkozz, mert ezeket az éveket senki nem tudja majd vissza adni neked!