Gólyaként kezded a tanévet? Legyél nyitott, magabiztos, és a legfontosabb, hogy tárgyfelvételnél időben lépj be a Neptunba!

Már biztos túlestetek az első tárgyfelvételen, nyakatokon a beiratkozás, és remélhetőleg életetek egyik legjobb bulija volt a gólyatábor.

Azért, ha őszinték vagytok, talán felfedeztek magatokban egy kisebb izgalmat vagy félelmet az első pár hét miatt.

Olvass picit lentebb és meglátod, hogy semmi okod az aggodalomra, csak egy kis odafigyelésre van szükséged!

Félsz, hogy egyedül leszel?

Nem sürget senki az ismerkedéssel, annyi idő áll a rendelkezésedre, amennyit szeretnél. Itt nem számítanak az Instagramon és a Facebookon szerzett lájkok, add önmagad!

Hanyagolnád az előadásokat?

Bár lazábbak az oktatók az Egyetemen, mint a gimikben, és nem kötelező az előadások látogatása, de sok esetben előnyödre válik, ha néha-néha bekukkantasz az órára.

Elégtelen?

Jól jegyezd meg, semmi probléma nincs, ha elsőre nem sikerült egy vizsgád! Ne pánikolj, van több lehetőséged, hogy teljesítsd!

Tanácstalan vagy?

Bármilyen kérdéssel fordulhatsz a Hallgatói Önkormányzathoz, mehetsz a Hallgatói Szolgáltatási Osztályra/Tanulmányi Osztályra, esetleg a tanszékre, nem harapnak, mindenben segítenek neked.

Használd ki az Egyetem nyújtotta lehetőségeket!

Könyvtár, kondi, Erasmus és ösztöndíjak – minden egy helyen! Az ösztöndíj lehetőségekről, illetve az Erasmusról bővebben az Egyetem honlapján olvashattok, illetve minden karon tartanak majd ezekről tájékoztatót!

Buliból buliba?

Mindenki azt mondja, hogy mekkora buli az egyetem.. Nem hazudnak, akik ezt mondják, de könnyen túlzásba lehet vinni, ami miatt lehet, hogy nem úgy sikerül egy féléved, ahogy szeretnéd.

Időzíts jól!

Érdemes a vizsgákat az első alkalomra felvenni, több lehetőséget adva magadnak, sőt hamar letudod, így előbb kezdődhet számodra a pihenés.

Ne félj, nem harapnak az Egyetemen, most kezdődtek el életed legjobb évei, csak tartsd a lépést!

Több infót itt találsz a hallgatói szervezeteinkről! 🙂