Az okostelefonok kétség kívül életünk legfontosabb részét teszik ki. Ugyan sokan ellenszenvvel tekintenek ezekre, mégis rengeteg dologban megkönnyíthetik a sok terhet cipelő fiatalok életét. Összeszedtem 4 appot, ami kifejezetten hasznos lehet, ha egyetemista vagy, nekem legalábbis bevált.

Sokszor kinyomod, mégis erre kelsz fel!

Ha még nem jöttél volna rá, az egyetem egyik legnagyobb kihívása, hogy időben be kell érned az órára, főleg, ha gyakorlatról van szó. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy felkelj, és az ébresztő óra nélkül ez szinte lehetetlen küldetés. Ha szereted sokszor megnyomni a szundi gombot, akkor válaszd a leghangosabb, legkegyetlenebb ébresztőt, arra tuti kinyílik a szemed!

2019

BGE app

Ha még nem töltötted le a BGE appot, akkor itt az ideje! Pillanatok alatt meg tudod benne nézni az órarended, amit szinkronizálni tudsz a telefonodon lévő naptáraddal. Találsz benne ügyintézés funkciót, ráadásul, ha bekapcsolod a helymeghatározásodat, akkor még a karodhoz legközelebb lévő éttermek listáját is láthatod. Ezen kívül, az összes oktató elérhetőségét megtalálod benne, az elérhető pályázatokat is böngészheted, és még híreket is olvashatsz. Mindehhez, nincs más dolgod, mint belépni az App Store-ba, vagy a Play Áruházba és letölteni a BGE appot.

Bajban vagy a jegyzeteléssel?

Most már a telefonodra is letöltheted az Microsoft Office csomagot, amiben könnyedén megy a jegyzetelés, gyorsan fel tudod írni a fontos infókat. Ha ez nem válik be neked, használd a telefonodon lévő jegyzetet. Bármelyiket is használod, már meg tudod osztani a csoporttársaiddal e-mailben, vagy a Messengeren keresztül.

Naptár! Használd a naptárad!

Jó, ha megjegyzed a ZH-k és a vizsgák időpontját, hiszen a Neptun, nem fog az ajtódon kopogtatni. Egészen egyszerűen írd be a naptáradba, és válaszd ki, hogy mennyi idővel előtte jelezzen neked az adott eseményről. Hidd el, nagyon praktikus, hiszen hajlamosak vagyunk összekavarodni az időpontokkal.

 

Oldalakon keresztül sorolhatnám a hasznos appokat, ezek azonban csak azok voltak, amik nekem váltak be. Ismered magad, fejtsd meg, hogy neked mi okoz nehézséget, és biztos, hogy valamelyik applikációval tudod orvosolni a helyzetet.