Dan Danett filozófus szerint ahhoz, hogy megtaláljuk a célunkat egyetlen egy dolgot kell tennünk: ”Keressünk valami olyan dolgot, ami még nálunk is fontosabb, és szenteljük ennek az életünket.” De hogyan találjuk meg ezt a dolgot? Sajnos ez nem a szerencsén múlik. Én magam is nagyon hiszek abban, hogy aminek lennie kell, az úgy lesz… De ehhez is el kell valahogy jutni és ehhez neked egy kis felfedező túrát kell tenned a különböző lehetőségek között. Vannak bizonyos tényezők és választások, amik ezt az utat megkönnyítik. Összegyűjtöttem nektek kedvenc gondolkodóim írásait vagy szónoklatait, ami után remélem nektek is egyszerűbb lesz.

Alain de Botton

A The Pleasures and Sorrows of Work című könyvét lehet, hogy csak angol nyelven találjátok majd meg, de ha egy kicsit jobban tudtok angolul, akkor szerintem nem lesz gondotok a megértésével. Sajátos módon írja körül a modern munkahelyi, ideológiai „siker” fogalmát. Ha nem akartok egy könyvbe belekezdeni, ezt a pár perces TED Talk előadását mindenképpen nézzétek meg.

Spilák Gergely

Spilák Gergely pontosan jól leírja a Siker Grammatika könyvében, amit az első bekezdésben említettem. A könyv alcíme ugyanis: „Avagy a siker veled együtt született, mégis neked kell életre keltened őt…” Ha ezt a könyvet elolvasod, tudatosulni fog benned, hogy az álmaid eléréséhez leginkább rád van szükség, és benned van, csak arra várva, hogy életre keltsd.

Steve Jobs

A végére hagytam az óriás kedvencemet, Steve Jobs avatási beszédét, amit a Stanford egyetemen mondott el. A YouTube-on megtaláljátok magyar felirattal is.

Aki jól odafigyel arra, amit mond, még ha nem is változtat az életén, de azért biztosan átgondolja, hogy minden jó irányba halad-e.

Remélem ti is inspirációt és erőt merítetek majd ezekből és megtaláljátok a célotokat, azt a területet, ahol igazán jól érzitek magatokat, mert nagyon fontos, hogy ne csak csináljuk, hanem szeressük is, amit csinálunk!