Kijelenthetjük, hogy a téli szemeszter a legrosszabb időszak, hiszen sötétben indulsz neki a napnak, és suli után is a lámpák fényében érsz haza. Egyre hidegebb lesz, és mi is fáradékonyabbá válunk. Egyáltalán létezik erre praktika? Hogyan lehet ezeket az időszakokat könnyebben átvészelni? Van egy pár trükköm, ami talán segíthet Neked!

Készítsd fel a tested!

Mindennek az alapja, hogy odafigyelj a testedre, hiszen fel kell készítened az időjárás-változásra. Télen többet pihenünk, kevesebbet mozgunk, így a táplálkozásunkkal tudjuk megfékezni a betegségeket. A legjobb módja, hogy vitaminokkal lássuk el a szervezetünket, ha természetes forrásból pótoljuk ezeket. A C-vitamin erősíti a szervezetet, amit például a narancsban is megtalálsz. A vizsgaidőszakban, a dolgozatok idején stresszesebbek vagyunk, így B1 vitaminra is szükségünk lesz. Ezt a legkönnyebben úgy tudod pótolni, ha magvakat, diófélét és csirkét fogyasztasz. Télen a D-vitamin pótlására különösen ügyelnünk kell. A napsugarak mellett a D-vitamin más forrásból is pótolható: a heringfilé, a lazac, a gombák és a tyúktojás is megfelelő erre.

Tegyél rendet a lelkedben!

Miután a tested készen áll a télre, már csak a lelkedet kell helyrerázni. Télen ingerlékenyebbek, nyűgösebbek vagyunk. A legjobb praktika erre, hogyha kialakítasz magadnak egy kuckót, ahol jól érzed magad. Például díszítsd ki a szobádat, ami előidézi az őszi-téli hangulatod. Gyújts egy gyertyát, amikor tanulsz és igyál egy meleg teát. Azzal, hogy komfortosan érzed magad, és nem szomorkodsz a rossz idő miatt, könnyebben átvészeled a telet. Télen több időt szánhatsz magadra. A tanulás mellett csinálj olyan dolgokat, ami feltölt téged. Például játssz a kedvenc játékoddal, vagy vegyél egy forró fürdőt.

Tegyél rendet a lakásban!

Télen egy kicsit lustábbak vagyunk, és nem szentelünk annyi időt a tanulásra, mint amennyit kellene. Ezért a kuckódat alakítsd ki a tanuláshoz is! Hidd el, nagyon fontos, hogy milyen körülmények között veszed elő a tanulnivalót. Ha nem asztalnál ülve tanulsz, hanem a meleg ágyadban, vagy a kanapén görnyedve, akkor sokkal nehezebben fog menni a koncentrálás, és lassabban haladsz a tanulnivalóval. Egy jól kivilágított szobában az asztalnál ülve, egy kényelmes székben gyorsabban fog menni az a tanulás!

Miután elolvastad a tippjeimet, bizonyára rájöttél, hogy először magunkban, és magunk körül kell rendet rakni, mielőtt a tanulásra térünk. A gyors időjárás-változás, a sötét reggelek és esték fel tudják bolygatni a szervezetünket. Nehéz motiváltnak és élénknek maradni, ha nem jutunk napfényhez. Ha megfelelően felkészíted magad, és kihozod a télből a maximumot, sikeresen át fogod vészelni ezt a hosszú évszakot!