Biztosan előfordult már veled is, hogy úgy érezted, egy értelmes gondolat sem jut eszedbe pont akkor, amikor szükséged lenne rá. A határidő szorít, az ötlet pedig nem jön. Legyen az a szakdolgozatod, beadandód, vagy a munkahelyeden egy feladat, ezek a trükkök biztosan a segítségedre lesznek, ha a kreativitásodat kell aktivizálni!

Kezdetnek tedd félre a munkát. Igyál egy csésze kávét, menj el egy rövid sétára, vagy elemezd ki az előző este látott sorozatrészt a kollégákkal, szaktársakkal. Ha sikerül ellazulnod, könnyebben szárnyra kapnak majd a gondolataid.

Egy csomó dologgal foglalkozol egy nap, ezért fontos, hogy hagyj egy kis szünetet két feladat között. Ilyenkor vonulj el egy kicsit, hiszen a kreatív munkakörnyezet motiválóan hat a teljesítményre.

Ha ötletelést szervezel, vonj be különböző területeken vagy ügyfeleken dolgozó kollégákat is, vagy más szakon tanuló hallgatókat akik így friss nézőpontból tudják megvilágítani az adott kérdést vagy problémát. Több szem többet lát!

Ha foglalkoztat egy téma, kezdeményezz inspiráló beszélgetéseket. Még jobb, ha megfűzitek a főnököt, vagy az egyik tanárotokat, hogy külsős előadókat is meghívjatok magatokhoz.

Menj el szakmai rendezvényekre: konferenciákra, meetupokra, díjátadókra, céges bulikra. A tudásod gyarapításán túl ezek remek alkalmakat kínálnak a kapcsolatépítésre is.

Szervezzetek rendszeresen közösségi programokat. Bár a nyár a különösen jó időszak a péntek délutáni kerthelyiséges lazulásokra vagy a teraszos „házibulikra”, minden évszakban lehet jó alkalmat találni egy élménydús csapatépítőre.