Ti hogy és hol képzelitek el magatokat 5 év múlva? Milyen állást fogtok betölteni? Mi fog számítani vajon: a pénz vagy a jó közeg?

 

Az egyik állásportál felmérése szerint 2018-ban a magyarországi bruttó átlagkereset 337.500 Ft volt. Megyéket tekintve Pest, Baranya és Vas megyében lehet keresni a legtöbbet.  Budapest itt is toronymagasan a legjobban fizető állások gyűjtőhelye: itt az átlagkereset meghaladja a havi bruttó 400.000 Ft-os fizetést.

Na de mi is a 3 hivatás, amiben a legjobban keresnek Magyarországon?

A harmadik helyen az IT szektorban dolgozók vannak, pontosabban az IT – tervezők, IT projektmenedzserek, IT termékmenedzserek. Ebben a munkakörben dolgozók átlagosan havonta bruttó 746.400 – 709.800 Ft -ot keresnek. Akik ezt a tábort erősítik, azt nyilatkozták, hogy a jó fizetés mellett összhangban tartható a munka és a magánélet, valamint a hosszú távú munkahelyi biztonság.

A második helyen nem mások állnak, mint az orvos tanácsadók. A maguk bruttó 945.100 Ft – os átlagfizetésükkel könnyedén hátra dőlhetnek és nem is beszélve a rengeteg juttatásról. Az orvos tanácsadók munkája a gyógyszerek értékesítése az orvosok felé, különböző gyógyszergyártó cégek által. Főiskolai végzettség és egészségügyi végzettség szükséges hozzá. 

Az abszolút győztesek a pilóták. A fizetésük a havi bruttó 1.020.000 Ft-ot meghaladja. A pilóták munkájáról a Profession egyik cikkét hoztam el nektek, ami elég körültekintően végig járja ezt a kérdést, itt tudjátok elolvasni: https://www.profession.hu/cikk/munka-a-fellegekben-mindent-a-pilota-szakmarol.

Szóval mi is számít igazán, ha állást vállalunk?

Mindenkit más motivál… Valakit a siker, a karrierje csúcsára való feljutás (persze egyik napról a másikra), másokat pedig a sok sok pénz. Számomra az, hogy elismerjenek és megbecsüljenek mind szakmailag, mind társadalmilag. A tisztességes fizetést én sem teszem az utolsó helyre, de azért mérlegelni kell, hogy mennyi idő alatt, milyen járművel tudok eljutni a munkahelyemre, na és persze azt, hogy kivel kell együtt dolgoznom és hogy milyen a főnököm. Egy nyugodt hely, ahol önmagam lehetek és ahol természetesen nem az életemet kockáztatom. A főnök motiváljon, inspiráljon és jó vezetőként lássa a tettek következményét. 

Dolgoztam már több helyen, de be kell vallani, hogy nem minden a pénz. Nem kell mindent elvállalni csak azért, mert több pénzt ígérnek. A rossz tapasztalatokat elraktároztam és tanultam belőlük. Jól lehet építkezni ezekből is. Igen is kell tudni hibázni és azokat kijavítani. 

A félév végén mindenkinek sikeres vizsgákat és bátorságot egy jó nyári munkához kívánok!!!