Az egyetemi éveid alatt nagyon sok mindent fogsz tanulni – és bár kevesebb „felesleges” tantárggyal lesz gondod, mint mondjuk a gimiben az ének órák, mégis lesznek olyan tárgyak, amiket a hátad közepére se kívánsz majd, és persze olyanok is, amik nagyon fognak érdekelni és kis túlzással bolondulni fogsz értük. Azonban egy-két félévnyi óra sajnos nem fog az adott terület szakértőjévé tenni, viszont az egyetemen remek lehetőséged lesz arra, hogy elmélyítsd tudásod!

Hallgatói szervezetek
Az egyetemen rengeteg lehetőséged lesz hallgatói szervezetekhez csatlakozni, ahol a remek társaság mellett tudásodat is elmélyítheted különböző területeken! Akár a HÖK, akár a Szakkollégium, vagy a BTC és BBC is tárt karokkal vár téged, és mindegyik helyen rengeteget tanulhatsz csapatmunkáról, egy szervezet működéséről és a szervezeteken belül kisebb csapatokban egy-egy terület sajátosságaiban is elmélyülhetsz!

Online kurzusok
Így van, a digitális korszakban az internet is a segítségünkre van a tanulás területén! Tudtad, hogy a Coursera és edX oldalakon híres külföldi egyetemek kurzusait is elvégezheted? Bizony, manapság – esetleg egy kis előfizetési díj fejében – mindenki tanulhat statisztikát a Harvard-on, vagy esetleg gazdmatekot a Stanfordon, csak hogy pár híresebb egyetemet említsek. Ezek a kurzusok nem csak tudásod elmélyítésben segítenek, de ha esetleg valamelyik tárggyal gondod akadna, a megértésben is nagyon sokat segíthetnek, hogy később a zh-n vagy vizsgán ne legyen gondod!

Online tutorial-ok
Tudtad, hogy egyik kedvenc weboldaladon keresztül is tudsz tanulni? Így van, a Youtube nem csak cicás/kutyás videók nézegetésére, vagy beauty vloggerek követésére alkalmas, de tanulásra is szuper felület! Tény, hogy nem annyira hatékonyak, mint az előző pontban listázott lehetőségek, de a megértésben a Youtube videók is nagyon sokat segíthetnek – és bizonyos területeken sokat is taníthatnak: nekem például nagyon sokat segítettek különböző programok kezelésében!

Kutatómunka
Kutatni nem stréber dolog! Kutatás segítségével mélyebben elmélyülhetsz egy adott témában, hasznos tapasztalatokat gyűjthetsz, gyakorolhatsz a szakdolgozatra, sőt, esetleg egy TDK-n is kipróbálhatod magad, ha elég magabiztos vagy!:)

Diákmunka
Az egyetemi tanulmányok mellett a diákmunkával nem csak pénzt kereshetsz, de tapasztalatot is gyűjthetsz egy-egy területen! Persze így picit hosszabb ideig tart a munkakeresés, de hidd el, cserébe az ambíciókat értékelni fogják az állásinterjún!

Külföldi munka
Ha esetleg a suli melletti idődet nem szeretnéd munkával tölteni, ne aggódj, a nyári szünetek szuper lehetőséget biztosítanak arra, hogy tapasztalatot szerezz – akár külföldön is! Az Európai Uniónak hála, bár ez inkább a turizmus-vendéglátás területére korlátozódik, de nyaraidat gond nélkül töltheted Európa (vagy a világ) valamelyik kedvelt turistaközpontjában – ha esetleg félsz egyedül nekivágni, egyes ügynökségek kifejezetten erre szakosodtak!

Remélem ez a kis cikk segítségül szolgált Neked! Hogy egy kis személyes tapasztalatot is megosszak veled: én személy szerint első évemben csatlakoztam a Karon működő Szakkollégiumhoz, majd egy nyarat töltöttem a Campleaders segítségével egy amerikai gyerektáborban. Második évemben a Szakkollégiumban a Marketing Bizottság alelnöke voltam, és a munkahelyemen is igyekeztem elmélyülni a marketing területén. Ezután még egy nyár következett Amerikában, ezúttal egy nemzeti parkban, majd a külföldi utazásaim alapján írtam egy TDK dolgozatot is. Emellett a Youtube segítségével igyekszem megtanulni a különböző Adobe programok kezelését – több-kevesebb sikerrel!:)