Pinczés Marianna még csak 19 éves, elsőéves hallgató volt a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) Pénzügyi és Számviteli Karán, amikor egy egyetemi projektmunkába a vártnál sokkal jobban beleásta magát, és nem csak egy jó projektdolgozat, hanem egy valódi vállalkozás alapjai születtek meg a kezei alatt. Ez a vállalkozás a Grapoila, amely a kezdeti szőlőmagolaj előállításán kívül ma már számos egyéb gasztronómiai, illetve kozmetikai terméket készít és forgalmaz.

A szőlőmagolaj akkoriban igen felkapott volt egészséges mivolta révén, így Marianna e köré építette projektmunkáját. A borászatok egyik meghatározó hulladéka ugyanis a szőlőtörköly, amely a szőlőszemekből a préselést követően megmaradó rész, számára azonban ez az anyag maga volt a piaci rés, hiszen tartalmazta a szőlőmagot, amelyből a szőlőmagolaj kisajtolható. Igazi öko-barát ötlet volt tehát olcsón megvásárolható hulladékból minőségi terméket előállítani. Ez az ötlet azonban hamar túlnőtte a projektmunkát, majd a tantermeket is, és egy évtized alatt valósággá – és sikersztorivá – vált Marianna vezetésével.

Az azóta jelentős díjakat és elismeréseket bezsebelő brand felépítéséről, ötleteiről, és a BGE szerepéről Marianna számol be a vele forgatott interjúnkban.

 

Képzéseinkről és nyílt napjainkról tájékozódj itt! A jövőd itt kezdődik!