Hiszen a venezuelai Armando Mundaraín, a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) volt hallgatója nyerte A Konyhafőnök 2020-as műsorát. Tanulmányairól, a gasztroversenyen szerzett felejthetetlen élményeiről és a jövőbeli terveiről is mesélt nekünk. A róla készült BGE story videóban pedig még főzni is láthatjátok…

Tudatos döntés volt, hogy Magyarországon tanulsz tovább?

Mindenképpen Magyarországra akartam jönni, mert imádtam, és úgy éreztem, hogy ha tanulok magyarul és szépen tudok beszélni, akkor ide kell visszajönnöm. Ez nem volt kérdés. Azt, hogy hol fogok tanulni, azt még nem tudtam. Otthon jelentkeztem egy ösztöndíjra, amit szerencsére megkaptam. Ekkor adták azt a tanácsot, hogy ha közgazdaságtant tanulok, akkor több területen tudok majd mozogni, elhelyezkedni. Úgy voltam vele akkor, ha közgazdaságtant fogok tanulni, akkor a legjobb hely erre a BGE.

Mit adott neked az egyetem?

Meglepődtem azon, hogy mennyi mindent tanultam és tapasztaltam a BGE-n. Nemcsak a különböző tantárgyakból, hanem az emberektől is, akikkel itt találkoztam. A mai napig vannak nagyon jó barátaim, akiket az egyetemen szereztem. Nemcsak magyarok, hanem külföldiek is, ami számomra nagyon fontos. Ha tudnék változtatni bármin az egyetemi éveimből, akkor sem változtatnék semmin, mert pont úgy volt jó, ahogy történt. Követtem el rengeteg hibát, viszont ezekből tanultam és ezért vagyok ott, ahol vagyok.

Mesélj nekünk A Konyhafőnökről!

Már három vagy négy éve szerettem volna kipróbálni magam egy ilyen versenyen. Kíváncsi voltam, hogy milyen az, ha 60 percem van bármire. Rengeteget tanultam itt az egyetemen és a munkahelyemen is. Ki akartam próbálni, hogy milyen versenykörülmények között főzni. A Konyhafőnökben rengeteg olyan pillanat volt, amelyeket így utólag el sem hiszek. Például amikor mindkét séf azt akarta, hogy a csapatuk tagja legyek. Aztán végül Rácz Jenő és Sárközi Ákos séfek dobókockával döntötték el, hogy melyikük csapatához menjek. Nekem ez óriási megtiszteltetés volt.

Mik a jövőbeli terveid?

Nemsokára egy blogot fogok elindítani, ahol természetesen főzök majd. A jövőben szeretném megmutatni az embereknek Magyarországon és Venezuelában is, hogy milyen lehetőségek rejlenek a gasztronómiában.

Mit tanácsolsz a felvételi döntés előtt álló középiskolásoknak?

Ha középiskolás vagy és szeretnél turizmus-vendéglátást tanulni, mindenképpen vágj bele, mert lesz jövőd ezen a területen! Azt tanácsolnám még nekik, hogy először azt gondolják át, hogy ténylegesen mit szeretnének, mivel akarnak foglalkozni. Viszont ez nem jelent végleges döntést, hiszen mindig lehet mást csinálni, mást tanulni és szerintem én vagyok az élő példa erre. Teljesen máshonnan indultam és most szerencsére A Konyhafőnök lettem.

Nézzétek meg az Armandóról készült videót ?

A BGE-n 2021-ben induló képzésekről pedig tájékozódjatok a Felvételi oldalunkon: www.uni-bge.hu/felveteli!