Amikor választani kell, hogy hova add be a jelentkezésed, akkor nem biztos, hogy a legjobb, ha csak azt hallgatod meg, amit Ők tudatni szeretnének veled, úgyhogy nem árt, ha készülsz pár olyan kérdéssel előre, amit mindenképp érdemes feltenned.

Hogyan zajlik a felvételi folyamat?

Lehet, hogy magabiztos vagy, hogy felvesznek, mert tökéletesek a jegyeid… De ez nem mindenhol elég. Amikor csak pár hely van, akkor igenis bármi számíthat és minden egyetemnek és főiskolának megvan a maga bevett módszere , hogy mi alapján választják ki a hallgatókat, éppen ezért jó ha ezt időben tudod!

Az itt végzett diákok mit tudnak felmutatni?

Nem is derülhet ki egyszerűbben, hogy jó ez az iskola, mint abból hogy hova jutottak el a diákjai. Persze sok függ az adott személyeken is, de valljuk be, ha sok sikeres diák kerül ki onnan, az biztos nem véletlen, nem igaz?

Milyen diák szervezetekbe lehet csatlakozni?

Ha nem tudod anélkül elképzelni az ott töltött éveidet, hogy valahova csatlakozz, (vagy csak szükséged van plusz pontokra az ösztöndíjhoz…) nem árt, ha tudod előre, hogy van-e valami olyan, amivel tudsz azonosulni és szívesen kivennéd a részed a munkájukban.

Miért ezt az iskolát válaszd a többi helyett?

Végezetül pedig miért ne „challengeljük” meg őket egy kicsit azzal, hogy ők hogyan adnák el magukat? Ebből aztán igazán sok minden kiderülhet.