Programjaink

Színházi előadások

Részletek

A beszélgetéssel egybekötött színházi előadás az alapját képezi az iskoláknak nyújtott programjainknak.  A diákoknak lehetőségük nyílik korosztályukból fakadó problémáikról, tanulmányaikról, jövőbeli terveikről az előadás után pszichológussal beszélgetni, a továbbtanulással kapcsolatos nehézségeiket másokkal megosztani, motivációt gyűjteni. Az első évben a 16 partneriskolában, majd további 15 iskolában rendezünk egy-egy előadást.

Cinema Science Cafe

Részletek

A Cinema Science Cafe lényege, hogy egy moderátor segítségével, a nézőközönség meghallgat egy beszélgetést a BGE oktatójával vagy egy kimagasló tudományos eredményt elért vendéggel életpályájáról, kutatásáról. A beszélgetést filmvetítés követi (egy híres kutatóról, professzorról), amelyet a moderátorral folytatott beszélgetés, megbeszélés követ. A cél az, hogy a diákok megismerkedjenek olyan életutakkal, és olyan szereplőkkel, melyek kihívást és inspirációt jelentenek.

0. évfolyam matematika felzárkóztató e-tananyag és kontakt órás
foglalkozások

Részletek

A matematika tananyag tematikája: egy-egy kurzus tartalmaz egy témához kapcsolódó elméleti összefoglalót, magyarázatot az adott témáról írott formában. pl. terület, felszín, térfogatszámítás. Az összefoglalót webes linkeken keresztül érdekes, kísérleti videókkal, gyakorlati példákkal is színesítjük. Ez után a diákoknak lehetőségük nyílik legalább 5-6 gyakorló feladaton keresztül az elsajátított ismeretet letesztelni, majd néhány 3-4 középszintű és emeltszintű érettségi feladat következik.

Motivációs, pályaorientációs, kommunikációs workshop

Részletek

A program tartalmaz egy iskolánként 10-15 fő diák részére felajánlott motivációs, pályaorientációs, kommunikációs workshop-ot amelynek témái: motiváció, kommunikáció, időmenedzsment, pályaorientáció, célok kitűzése, szokások, tanulási stratégiák.

Nyári Egyetem

Részletek

Az 5 napos Nyári Egyetemet a projekt ideje alatt 4 alkalommal rendezünk, Magyarország különböző régióiban. A részvétel a diákok számára ingyenes.

A Nyári Egyetem délelőtti foglalkozásainak témája a tudomány. A főképp matematikával és informatikával foglalkozó előadásokon keresztül bemutatjuk a gazdaságinformatikus és üzleti-közgazdász szakmák érdekességeit is.

A BGE oktatói és meghívott előadók tartanak színes, gyakorlatorientált és interaktív előadásokat a diákok számára. A Nyári Egyetem délutáni foglalkozásainak célja a felsőfokú tanulmányokra való felkészülés támogatása játékos, nem formális módon. Tanulási stratégiák, „szabadulószobás” játékok, önismereti és logikai játékok színesítik a programot.

A konzorciumi partner szervezésében a Nyári Egyetemek ideje alatt az informatika iránt érdeklődők érdekes informatikai kérdéseket felvető előadásokon vehetnek részt. Ilyen témák lehetnek: a GPS működése, mockup készítés photoshopban, 3D akadémia, fotózás és fényképezés, photoshop tutorial.

Tematikus középiskolai verseny

Részletek

Az országos döntőt 2 online forduló előzi meg, az online feladatok feltöltésének és megjelenésének koordinálása egy MOODLE portálon történik. Logisztika, gazdaságinformatika, üzleti-közgazdász, turizmus-vendéglátás területeken zajlanak a versenyek. A versenyfeladatok kidolgozásában középiskolai tanárok is részt vesznek, az iskolák segítenek a csapatok toborzásában.  A verseny zsűrijébe vállalati partnerek képviselőit, középiskolai tanárokat hívunk meg. A verseny meghirdetése országosan, az iskolák honlapján és a blogon lesz. Egy versenyre legalább 15 iskolából várunk jelentkezőket. A verseny egyik díja lesz egy vállalatnál eltölthető 2-3 napos „gyakornoki állás”.