Előfordul, hogy valaki nem a megszokott szakmák közül választja ki a magához leginkább illőt, hanem valami olyan munkát végez, amit esetleg mások furának, vagy érdekesnek találnak. Ezekből a munkákból hoztam nektek egy rövid válogatást.

Színszakember

Tudtat, hogy létezik egy állás, ami azzal foglalkozik, hogy melyik színt válaszd? Ötvözik a színpszichológiát, az aktuális trendeket, statisztikákat, annak érdekében, hogy a megfelelő színeket válasszák például egy cég logójához, vagy egy ház falaihoz. Érdekes, nem?

Kamu Facebook felhasználó

Erre már több platform is készült, hogy ott történjen a like-ok, kommentek adás- vétele. Hidd el, nagyon sok cég vagy influencer fizet kamu felhasználóknak azért, hogy interakciók legyenek a profiljukon.

Ízfejlesztők

Az ízfejlesztők, olyan kémikusok, akik természetes és mesterséges ízeket alkotnak. Ez a munka nagyon nyereséges is lehet, hiszen ezek a munkahelyek általában elég sokat fizetnek. Ha valami ilyesmiben szeretnéd kipróbálni magad, akkor mindenképp kémia irányba indulj el.

Körömlakk névalkotó

Rendszeres lakkozók, gondolkodtatok már azon, hogy honnan kapják a fantázianevüket a körömlakkok? Hát képzeljétek, egyes cégek erre is alkalmaznak külön munkaerőt. A feladatuk csupán annyi, hogy egy jól csengő, eladható nevet találjanak ki, ehhez pedig marketing területen szerzett tapasztalatra van szükség.

Online értékelő

Az internetes értékelő oldalaknak köszönhetően megbízható értékelésekre és véleményekre lelhetünk, ha egy új éttermet, szállást vagy terméket szeretnénk kipróbálni. Az egész anonimitását kihasználva viszont manapság előfordul, hogy termékért vagy pénzért cserébe akár hamis értékeléseket is írnak felhasználók. Ehhez pedig csak jókor kell lenni, jó helyen!