A pozitív életszemlélet nem állandó vidámságot jelent. Sőt, éppen azt jelenti, hogy felfogom, megértem és elfogadom az adott élethelyzeteket, amelyek megtalálnak, és igyekszem a legtöbbet kihozni a nehéznek tűnő szituációból is. Van néhány trükk, amivel visszacsempészhetjük életünkbe a pozitív felfogást, ha egy kicsit elvesztünk.

Fókuszáljunk a jó dolgokra

Akárhányszor valami negatív gondolat veszi át az irányítást felettünk, gondoljunk legalább kettő pozitívra, ami történt velünk. Lehet, hogy csak apró dologról van szó, de hamar észre fogjuk venni, hogy sok van belőle. Mindannyian hajlamosak vagyunk felfújni a negatív apróságot és észre sem venni a pozitívakat. Tudatossággal képesek lehetünk rá, például ha elkezdünk hálanaplót írni, az sokat segíthet, hogy észrevegyük, milyen értékes az életünk.

Legyünk őszinték önmagunkhoz

Talán azért kerített minket hatalmába a pesszimizmus, mert saját magunknak is hazudunk arról, hogy mitől éreznénk magunkat igazán jól. Álljunk be a tükör elé, és beszéljük meg saját magunkkal is legbelsőbb érzéseinket.

Nevessünk

Nézzünk meg egy vígjátékot, és adjuk át magunkat a vicces jeleneteknek, de még jobb, ha találkozunk egy barátunkkal vagy családtagunkkal, akire mindig számíthatunk, ha viccelődésről van szó. Feledjük egy kicsit a gondokat, és a nevetés talán visszakúszik a hétköznapjainkba.

Menjünk ki a természetbe

Menjünk kirándulni, akár egyedül is, és engedjük, hogy a természet pozitív energiái átjárjanak minket. A sikeres embereket a belső nyugalom, nagyképűség nélküli önbizalom, és álszerénység nélküli magas önértékelés jellemzi. Ha ilyenkor is kitartóan koncentrálunk a legnagyobb célunkra, és minden egyes nap teszünk azért, hogy egy picit jobb legyen, akkor évek távlatából visszatekintve hatalmas fejlődést látunk majd.

Teljes odaadással csináljuk

A hit, a teljes odaadás az iránt, amit éppen teszünk, minden esetben meghozza a maga gyümölcsét. Ami nagyon fontos, hogy végezzünk olyan munkát, amit élvezünk. Aki szereti amit csinál, és aki hittel és szenvedéllyel éli mindennapjait, annak nem véletlenül sikerül minden. Ha a jóra, szépre fókuszálsz, az élet egy tükröt mutatva neked, ugyanazt fogja visszaadni!