Először is: ne pánikolj! Másodszor: tudom, rengeteg időd elment a papírok begyűjtésével, és sokat idegeskedtél, mert órákat ültél, hogy ezeket elintézhesd. Fogadd el a helyzetet, és hozd ki mindenből a maximumot. Ha beírtál egy sulit az első helyre, akkor feltételezem, minden vágyad, hogy oda járhass. Oldjuk meg együtt a problémát, összegyűjtöttem pár lehetőséget Neked!

1.lehetőség: fellebbezés

Ha úgy érzed, nem volt jogos a döntés, lehetőséged van 15 napig fellebbezni. Ezután mégegyszer átnézik a papírjaidat, és próbálják az időközben megüresedett helyeket felölteni. Itt lehetőséget kaphatsz arra, hogy mégis a koliban töltsd el a sulis éveidet. Ne hagyd ki ezt a lehetőséget!

2.lehetőség: külsős kolik

Ha a saját sulidba nem vettek fel, nézelődj más iskolák, vagy magánkolik után. Ezek kicsivel jobb áron vannak, mint az albérletek. Itt van egy pár koli, aminek utánanézhetsz: Szív utcai magánkollégium, Thököly úti magánkollégium, Ferenc körúti Magánkollégium, Üllői úti Magánkollégium (lányoknak), Ludovika (fiúknak), Garay utcai magánkollégium, Grassalkovich magánkollégium, Budai Diákhotel.

3.lehetőség: szoba bérlése

A magas albérletárak mellett a szoba bérleti díja is megemelkedett. Itt két lehetőséged van, az egyik, hogy jó áron keresel egy lakást, ahol több szoba van, majd keresel hozzá bérlőket, akik szintén a szobára pályáznak, így közösen kifizetitek az albit. Kevésbé macerás, ha te társulsz valakihez, hiszen így nem kell albérletet és bérlőket keresned, csak beköltöznöd. Ajánlom a jófogás és az ingatlan.com oldalát!

Én is ebben a helyzetben voltam, hiszen nem vettek fel az egyetemi koliba. Hidd el, többen is vannak így, nem vagy egyedül! Én a szüleimnek kijelentettem, hogy márpedig Pestre fogok járni, és ha kell, a híd alatt is alszom. Pesttől 200 km-re a leendő lakóhelyem szervezése egy kicsit nehézkesen ment, elhiheted. Nyitott szemmel jártam, és egész nap a lehetséges megoldások után néztem, így végül én a 3. lehetőséggel éltem. Biztosan te is talpraesett vagy, és találsz megoldást, csak ne keseredj el, és ne add fel! Beszélj a helyzetedről sokaknak, és közülük valaki biztosan tud segíteni!

A Budapesti Gazdasági Egyetem képzéseiről további információt ezen az oldalon találhattok!