Ha külön fogsz költözni a családodtól a suli miatt szeptembertől, bizonyára elgondolkodtál azon, hogy milyen cuccokat érdemes magaddal vinned. Először is mérlegelj, hogy hosszú távra tervezel-e abban a városban, ahová költözni fogsz, és az sem utolsó szempont, hogy milyen messze van.

Ha kétlaki életet élsz, bele kell gondolnod, hogy az összes cuccodat viszed magaddal, vagy éppen az aktuális, szükséges holmikat? Én az utóbbit ajánlanám, hiszen soha nem lehet tudni, mit hoz az élet, és jobb ha az első számú lakóhelyeden tartod a legtöbb tárgyadat.

Kolis leszel vagy albérletbe mész? Ha gépesített és bútorozott helyre költözöl, akkor a kütyükkel nem kell bajlódnod. De ha van egy kávéfőződ, ami isteni kávét csinál, ne hagyd otthon, mert hiányozni fog, hiszen eddig a napi rutinod része volt. Ha egy évben egyszer csinálsz magadnak banánturmixot, akkor felesleges vinned a turmixgéped. Hidd, el nem lesznek elvonási tüneteid!

Ugyanígy van a ruhákkal is: nem kell az összes ruhádat bepakolni. Elég, ha a szezonális cuccokat elviszed a lakásodba, így sok helyet szabadítasz fel magadnak!  Ha közeleg a következő évszak, akkor pedig lassacskán elkezdheted a bőröndödbe pakolni a következő szetteket, a többi ruhát pedig hazahordod.

Nincs szükséged sok kajára: Ha gyakran jársz haza, mindig az adott hétre pakolj egy kis utánpótlást! Ha sokat viszel magaddal, könnyen megtelik a polcod olyan ételekkel, amiket nem is tudsz megenni, majd végül ezek úgyis kukában végzik. Ismerős az az érzés, amikor megérzed az illatát a frissen készült ételnek a suliban? Vegyél magadnak nyugodtan! Pont ezért elég egy pár adag ételt hoznod otthonról. Nem mindig fogod megkívánni az dobozolt kaját.

Kiegészítő hegyek és felesleges dolgok: nem kell elvinned magaddal 23 táskát és ugyanennyi ékszert, hiszen úgyis azt a pár kedvenc holmidat fogod magadra tenni, amelyiket a legjobban szereted. Tervezd meg minden apróságot beleértve, hogy miket viszel az új lakásodba, mert könnyen úgy tűnhet, hogy egy kirakodóvásárra készülsz.

Ne egyél gyorskaját: tudom, végre a magad urad lehetsz, és senki nem mondhatja meg, hogy mi a jó neked. Viszont be kell látnod, hogy nem egészséges ha péksütit reggelizel, pizzát rendelsz ebédre, majd estére megkívánsz egy hamburgert. Gondold át az adott napodat, hogy milyen étkezési lehetőségeid lesznek. Reggel összeüthetsz egy rántottát vagy szendvicset. Tudom, több idő, de sokkal táplálóbb. A suliban pedig jó eséllyel tudsz meleg ételt ebédelni.

Rend a lelke mindennek: eddig a szüleid (ha szerencséd volt) beágyaztak neked és kivitték a reggeli kávés bögrédet. Ha külön fogsz lakni, magadnak kell gondoskodnod a ház körüli teendőkről. Jobb, ha azonnal elmosogatsz vagy feltörlöd a kiömlött narancslevet, hogy ne csinálj nagy kupit! Este nagyobb örömmel fogsz belépni a házba, ha látod, rendet hagytál magad után.

A Budapesti Gazdasági Egyetem képzéseiről további információt ezen az oldalon találhattok!