Ha elkezdesz egy fősulit vagy egyetemet, biztos izgulsz amiatt, hogy kivel fogsz majd barátkozni. Érdemes átgondolni, hogy kivel/kikkel töltöd a hétköznapjaidat, hiszen nem mindegy, hogy feltöltődve érsz haza, mert jó barátságokat kötöttél, vagy idegesen, mert csak elviselitek egymást. Íme pár jótanács, amit szerintem már Te is tudtál, viszont nem árt újra felidézni!

 Légy nyitott és kezdeményező!

Az első találkozáskor mindenki izgatott, nem vagy egyedül! Ne csak a telefonod nyomkodd és a földet bámuld, hanem tudasd a többiekkel, hogy te is nyitott vagy egy kis beszélgetésre. Általában a sulikezdés előtt minden iskola létrehoz egy közös Facebook csoportot, ahol meg tudod nézni a leendő csoporttársaidat! Ez egy jó lehetőség arra, hogy már az első napokban „előnnyel indulhass”, vagyis több emberrel megismerkedj.

Ne vegyél fel álarcot!

Tapasztalatból mondom, ha saját magadat adod, akkor könnyebben rátalálsz azokra az emberekre, akikben sok a közös tulajdonság. Ha csak azért csatlakozol egy csoporthoz, mert az számodra „kényelmes”, és „legalább nem vagy egyedül”, akkor nem fogod jól érezni magad. Jobb minél hamarabb egy társaság teljes értékű tagjának lenni, ahol megnyílhatsz és őszinte emberek vesznek körül.

Ne félj egyedül lenni!

Ha mégsem a megfelelő hallgató társakhoz csatlakoztál, és úgy érzed, csak leszívják az energiádat, ne félj kilépni a kapcsolatból. Néha jobb egy kicsit egyedül, saját magadra koncentrálni. Nincs azzal semmi baj, ha a társak megismerése után rájössz, mégsem őket keresed, és másokkal jobban éreznéd magad. Csakis a Te döntésed, hogy kivel szeretnéd tölteni az idődet, megosztani gondolataidat. Hidd el, a többiek pedig nem fognak megsértődni, vagy pletykálni, ez már nem az óvoda!

Tartsd meg a jó kapcsolataidat!

Nincs azzal semmi baj, ha a másik kicsit harsányabb, vagy csendesebb. Mindenkinek megvannak a jó tulajdonságai, szuperképességei. Ne legyenek ellenségeid, hanem építsd a kapcsolataidat, hiszen soha nem tudhatod, hogy kinek a segítségére lesz szükséged a későbbiekben! Ha pedig találtál magadnak olyan barátokat, akikkel szívesen töltöd az idődet, ne habozz, találkozz velük, és tartsd meg a jó kapcsolataidat!