Talán már ti is hallottatok az Egyesület Békéscsaba Ifjúságáért (EBI) által létrehozott innovatív programról, melynek keretei között békéscsabai középiskolás diákok pályaorientációs céllal egy általuk választott egyetem egy hallgatóját „örökbefogadhatják”. A kezdeményezés még 2017-ben indult, jelenleg pedig 38 hallgató közül válogathatnak a diákok.

Békéscsabai diákként az egyesület honlapján jelentkezhetsz a programba – ha még nem adtad le a jelentkezésed -, ahol egyetem és szak alapján kategorizálva találod az örökbefogadható egyetemistákat. A kapcsolatfelvétel után az előre kitűzött napon a kiválasztott hallgatóval tölthetsz el egy napot az adott egyetem adott szakján, azaz megnézhetitek az egyetem campusát és együtt mehettek be a hallgató óráira is, a szakkal kapcsolatos rengeteg kérdést, felvetést pedig megbeszélhetitek közösen.

A programban jelenleg kettő BGE-n tanuló hallgató is örökbefogadható a Gazdálkodási és menedzsment, valamint Emberi erőforrások szakunkon. 

A kezdeményezés remekül rámutat a pályaorientáció szükségességére, hiszen az egyesületet alapító tagok egykor maguk is helyi, felvételiző diákok voltak, így pontosan érzékelik a sok lehetőség okozta „bőség zavarát”, amelyet a programmal már harmadik éve orvosolnak kiválóan.

Remek kezdeményezésnek találjuk, bízunk benne, hogy országosan is elindul majd a program, hogy minden középiskolás kipróbálhassa magát az általa kiszemelt egyetemi szakon! 🙂 

A programról több infót itt  találhattok, ha békéscsabaiak vagytok, akkor hajrá, éljetek a lehetőséggel!

A Budapesti Gazdasági Egyetem képzéseiről további információt ezen az oldalon találhattok!