Júlia Kellerová nemrégen fejezte be a BGE KVIK turizmus-menedzsment angol nyelvű mesterképzését. A már több szépségversenyt is megjárt ifjú hölgy a szlovákiai alapképzés után Budapest és a BGE mellett döntött. Nem bánta meg, sőt! A képzés alatt megvalósult egyik álma is, hiszen az Erasmus program keretében fél évig Portugáliában élt és tanult. Hogy mit adott neki mindez és mivel szeretne foglalkozni a jövőben, kiderül interjúnkból.

Olvass tovább!

 Mesélj magadról!

Szlovákiából, egy kisvárosból származom. Az alapképzést a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem regionális idegenforgalom szakán, szlovák nyelven végeztem el. Mesterképzésre már itt jártam Budapesten. A tanulás mellett az elmúlt években több szépségversenyen is részt vettem. Jelenleg oroszt tanulok az ELTE-n. Emellett több helyen is dolgozom, és ha a lehetőségeim engedik, akkor minél többet utazok. Egyik távlati célom egy kis családias kávézó vagy esetleg szálloda megnyitása, ahol a vendégek a kitűnő szolgáltatás mellett a kedvességet, az odafigyelést és a jószívűséget is megtapasztalhatják majd.

 Miért döntöttél úgy, hogy mesterképzésre jelentkezel? 

Az alapképzés alatt részt vettem tanulmányi csereprogramon, diákköri konferenciákon és az egyetemista élet aktív tagja voltam. Jó volt egyetemistának lenni, így egyértelmű volt számomra, hogy mesterdiplomát szeretnék szerezni. Egyrészt a tudásomat (szakmai- és nyelvtudásomat is) szerettem volna bővíteni, másrészt jelentős szerepet játszott a döntésemben az is, hogy a mesterképzés alatt még lesz lehetőségem külföldön tanulni.

Egyértelmű volt, hogy Magyarországon a BGE-n szeretnél továbbtanulni?

Gondolkodtam azon, hogy Szlovákiában folytatom a tanulmányaimat, de egyúttal Budapest is vonzott. Végül több egyetemre is beadtam a jelentkezésemet. Mindenhova felvettek, de a BGE mellett döntöttem. Mivel a turizmusban nagyon fontos az idegennyelv-tudás, így a mesterképzést angolul akartam elvégezni. Ezért is választottam a BGE KVIK turizmus-menedzsment angol nyelvű képzését.

 Külföldi tapasztalatokat is szereztél az Erasmus program keretében… 

Az így megszerezett külföldi tapasztalatokat nagyon sokáig sorolhatnám. Az Erasmus azzal jár, hogy az ember kilép a komfortzónájából, tapasztalatokat, élményeket szerez. A tudásunk és a képességeink mellett a személyiségünk is fejlődik. Már önmagában az is nagy tapasztalatot jelentett számomra, hogy egy olyan országban éltem huzamosabb ideig, ahol még azelőtt soha nem jártam, nem beszéltem az emberek anyanyelvét és nem ismertem a kultúrájukat. Emellett persze tanultam is. Az Erasmusban az a legjobb, hogy az elején még idegennek számítasz cserediákként, később pedig egy nagy család tagja leszel, így végül nem csak egy, hanem sok más kultúrát is megismersz.

 Mi volt a legmeghatározóbb élményed a mesterképzésről?

Egyértelműen az Erasmus tanulmányi csereprogramban való részvétel. Portugáliában tölthettem el életem egyik legszebb félévét, ami egy felejthetetlen emlék marad számomra. Emellett a budapesti szállodában eltöltött szakmai tapasztalat is nagy élmény volt. Remek csapatba kerültem, itt sok szakmai kapcsolatot is szereztem. Fontos volt, hogy a képzés alatt az elméleti tudás mellett gyakorlatot is szerezzek, amihez a BGE nagyon jó választás volt, úgy érzem, új kapuk nyíltak meg előttem a világba.

Szerintem maga a mesterképzés és a BGE sokat tud adni azoknak, akik dolgozni szeretnének önmagukon.

A Budapesti Gazdasági Egyetem mesterképzéseirőlitt tájékozódhatsz.