Ha már túl vagy a napi karantén rutinod nagy részén, a munkán, vagy a tanuláson, itt az ideje, hogy ne a TV elé tedd át a székhelyed, hanem megmozgasd egy kicsit a tagjaidat. A testünk és elménk védelmében a mozgás mindig fontos, de ebben az időszakban – amikor az íróasztal-kanapé-konyha bűvös háromszöge jelenti a legnagyobb megtett távolságot – különösen. Érdemes tehát körülnézned a folyamatosan bővülő, izgalmas, ingyenes otthoni edzések választékában.

 

Azt mindenképpen érdemes szem előtt tartanod, hogy ha eddig nem sportoltál rendszeresen, ne most akard megváltani a világot vagy megdönteni a plankelés rekordját. A saját szintednek megfelelő edzésformát és intenzitást próbáld kiválasztani. Erre a csoportos órák is lehetőséget adnak, de akár több online személyi edzés közül is válogathatsz, ahol egy edző, személyre szabottan egy emberrel foglalkozik úgy, hogy ő közben otthon van. 

OK! Elkezdem, csinálom, de nincs például súlyzóm, a Decathlont pedig kifosztották… Ha azt gondolnád, hogy nincsenek otthon megfelelő eszközeid az edzéshez, akkor tévedsz! Teljesen megteszik a klasszikus otthoni tárgyak is, mint például a felmosó nyél, a vizes palack, a zacskós rizzsel vagy könyvekkel megpakolt hátizsák. Ezekkel tudod helyettesíteni a kézi súlyzókat, rudakat. A speciális tornaszőnyeg és polifoam matrac helyett pedig a pléddel borított szőnyeg is megteszi. Ami a helyszínt illeti, érdemes kijelölni egy tornázásra alkalmas sarkot, lehetőleg távol attól a helytől, ahol tanulni, dolgozni vagy pihenni szoktál. Fontos, hogy elférj, és lehetőleg ne verd le a csillárt a plafonról. 

És akkor néhány tipp az ingyenes otthoni edzésre:

Ha pedig eddig nem tetted volna, érdemes csatlakoznod az Élő közvetítések koronavírus idején Facebook-csoporthoz is, ugyanis itt nemcsak kulturális programokat ajánlanak a tagok, hanem olykor ingyenes, online jóga órákat és egyéb mozgásformákat is.

Mozgásra fel!