A jelenlegi időszak, számos megpróbáltatást hozott már magával, ilyen a bevezetett kijárási korlátozás is. De higgyétek el, mindez csak a saját érdekükben került bevezetésre. Fiatalok vagyunk, szükségünk van a szórakozásra is, de hogyan oldjuk meg? Alább összeszedtünk pár régi és új ötletet, amikkel ki tudsz kapcsolódni az online térben.

Tartsátok a kapcsolatot, maradjatok kontaktban!

Tavasszal radikálisan kell átállnunk az új rendszerre, sokan az online térbe kényszerültünk. Legyen szó távoktatásról vagy otthoni munkavégzésről. A kollégiumokból, albérletekből történt kiköltözések miatt, akár több száz kilométerre kerülhettetek egymástól. Ne csak az online órákra használjuk a zoomot, teams-et! Beszélgessetek, játsszatok, tanuljatok közösen!

Online csapatjátékok, quizek

Mára, már számos online platform áll rendelkezésre a szórakozáshoz, kikapcsoláshoz.
Ilyen például a stratégiai célzatú Honfoglaló játék, amit már mobilon is játszhattok. De ezen kívül számos más, agymozgató elfoglaltságot is találtok.

Kultúra, online?

Kicsit furán hangozhat, de lehetséges. Múzeumok, könyvtárak, színházak sorakoznak az online térben, akik lehetőséget biztosítanak akár kiállítások, régebbi színdarabok, pódiumbeszélgetések, klubok foglalkozásainak visszatekintésére. Használd ki ezeket! A kultúra mindig jó pihenés.

Online séta az állatkertben

Bár éppen kezd az idő télre fordulni, ami még alkalmas lenne egy állatkerti sétára, sajnos a kormányrendeletek következtében zárva tartanak. De, nem kell lemondanunk a cuki állatokról ebben a kialakult helyzetben sem! A Fővárosi Állat- és Növénykert webkameráinak köszönhetően ugyanis nyomon követhetjük az orrszarvúkat, zsiráfokat és antilopokat, elefántokat, valamint fókákat is. Az állatkerti webkamerák adásai ITT érhetőek el.

Mozi helyett ingyenes filmek

A mozik bezártak, de ki mondta, hogy csak ott lehet szuper filmeket nézni? A magyar filmadatbázis, azaz a Mafab közétett egy 100 filmből álló listát, ami ingyenesen megtekinthető bárki számára, ezt a listát ITT érhetitek el. A listán többféle film közül lehet válogatni, olyan klasszikusokat is tartalmaz, mint az Éjfélkor Párizsban, vagy a Volt egyszer egy vadnyugat.

Könyvek

Az örök klasszikusok, amik sosem mennek ki a divatból! Végre mindenkinek van egy kis ideje, hogy levegye a polcról a régen porosodó könyveket, és fellapozza azokat, igen, még Neked is! Legyen a régi nagy kedvenced, vagy a tavaly karácsonyra kapott könyv, amit még azóta sem vettél elő. Vedd elő, és kapcsolj ki egy kicsit a kanapé kényelméből!

Reméljük hozzá tudtunk járulni a kellemes és hasznos időtöltésetekhez!

A vizsgaidőszakhoz kitartást és jó egészséget kívánunk!