Ki vagyok én? Hol tanuljak tovább? Mivel szeretnék foglalkozni? Ilyen és ehhez hasonló kérdések fogalmazódnak meg az egyetemre készülő fiatalokban. Az egyetem vége felé (egyszer ez is eljön) felsejlik azonban még egy kérdés – milyen munkám lesz? 

 

 

Az egyetemisták nagy része vállal diákmunkát tanulmányaik alatt, így szerezve tapasztalatot (és némi pénzt) a nagybetűs élethez. Egy megfelelően kiválasztott diákmunka rendkívül jó ugródeszka lehet egy főállás sikeres megszerzéséhez. Érdemes már a diákmunka kiválasztásánál a hosszútávú célokat szem előtt tartani, és a fejlődési lehetőségekre fókuszálni.  

Könnyű elcsábulni egy-egy tetszetős ajánlaton, de mindig szükséges megnézni, hova is vezet az az út, valamint hogy az anyagiakon túl szellemileg is ki fog-e elégíteni az adott munka, nem is beszélve a munka-magánélet egyensúlyának megtartásáról. 

Fontos tudnod, hogy ha úgy érzed rosszul választottál, akkor is tudsz váltani és továbblépni, ezzel is fontos tapasztalatokat szerezve. Te dönts a saját jövőd felől! Óriási lehetőség, ezzel együtt nagy felelősség is. Légy türelmes és alapos! A legjobb lehetőségek rendszerint akkor érkeznek, amikor nem is számítasz rájuk! 

Gondold át ki vagy, mire vágysz, mi okoz örömet és mihez van affinitásod! Szánj rá kellő időt, ismerd meg önmagad, gondolkozz hosszútávon, és hidd el, meglesz a gyümölcse.